Славчо Атанасов: Иван Тотев да преосмисли решението си и отвори „Цар Борис Трети”

Алтернативи има, смята депутатът и бивш кмет

Важно е Пловдив да открие подобаващо домакинството си на Европейска столица на културата. Но е важно и това да стане като се осигури нормалното функциониране на града ни. А днес се видя, че това не е така, заявява Атанасов

Да отвори булевард „Цар Борис III Обединител” и да намери алтернативно място за вдигане на сцена за откриване на Европейска столица на културата. С такъв призив се обръща към кмета Иван Тотев настоящият народен представител и бивш градоначалник  Славчо Атанасов. Той изпрати позицията си по темата до медиите, като пред Под тепето заяви, че преди това се е опитал да се свърже лично с наследника си на кметския стол в Община Пловдив по телефона, но не е успял.

„Обръщам се към г-н Иван Тотев като към колега и го призовавам да преосмисли решението си със затварянето на ключовия за Пловдив булевард „Цар Борис Трети Обединител”. От това решение всички сме потърпевши – и гражданите, и управляващите. Днес се видя, че градът е напълно блокиран – тотален хаос, километрични задръствания, изнервени водачи на автомобили и пътници. Да, важно е, Пловдив да открие подобаващо домакинството си на Европейска столица на културата. Но е важно и това да стане като се осигури нормалното функциониране на града ни. А днес се видя, че това не е така. Положението на транспортна блокада, не може да продължи до 17 януари. Сега все още са празнични дни – много хора са слели почивките си и не са в Пловдив, учениците не са на училище. Какво ще стане след 2 януари? Когато хората са завърнат на работа? Когато учениците тръгнат на училище?”, пита Атанасов чрез медиите.

Той призовава в казуса да се намесят областният управител Здравко Димитров и КАТ.

„Затварянето на стратегически за движението на града булевард вреди както на гражданите, така и на бизнеса. Не само това – дори и при нормални условия, въздухът в Пловдив е един от най-замърсените в страната. Замисляме ли се при тези километрични опашки от автомобили днес какво дишаме? Отново ще повторя – тук не става дума за противопоставяне, а за намирането на общо добро решение. Днешният ден показа, че имаме нужда от това решение. И г-н Тотев има алтернатива – може да премести изграждането на арката и откриването на Европейска столица на културата пред паркинга на хотел „Тримонциум”, например. Може да го направи на паркинга пред зала „Колодрума”. Или на Гребната база. Където и да го направи – пловдивчани ще отидат, защото за всички нас откриването на Европейска столица на културата е знаменателно събитие. Но, ако го направи на тези места, ще избегне затварянето на ключов булевард и на практика блокирането на града. Така, както би направил един добър управленец”, допълва в позицията си Атанасов.

 

Exit mobile version