Светослав Каменов призна, че е извършител на убийството на рейнджърката Десислава Стоянова и съжалява за стореното

Бившият военен трябва да плати 120 хиляди лева неимуществените вреди по частния иск

Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия Светослав Каменов за убийството на рейнджърката Десислава от Сопот. Той бе обвинен, че на 29 ноември 2018 г. в землището на гр. Сопот умишлено е умъртвил другиго – Десислава Стоянова, като убийството на пострадалата е извършено с особена жестокост, поради което и на основание чл. 116 ал. 1 т.6 пр. 3 във вр. чл. 115 от НК във вр. чл. 54 от НК го осъди на лишаване от свобода за срок от шестнадесет години, при първоначален строг режим.

Аз съм извършител на този варварски акт. Съжалявам и затова съм тук. Това стана случайно“, това заяви пред съдабившият военен Светослав Каменов.

Обвиненият в убийството на рейнджърката Десислава отговори на култовия журналистически въпрос „Вие ли я убихте?“

Бившият рейнджър отказа да дава подробни показания в залата, като се аргументира с факта, че вече го е направил в досъдебното производство. Той се противопостави на приложената и представена днес съдебно психиатричната и психологичната експертиза, според която „не страда от посттравматичен стрес“.

„Преживявал съм такива неща, свидетел съм на жестоки убийства. Отрази ми се това. Ние в армията не ходим на екскурзии, а на мисии“, продължи той.

Бившият рейнджър Светослав Каменов, обвинен в убийството на колежката си Десислава Стоянова, не бил цвете за мирисане

По време на заседанието днес бе приета съдебномедицинската експертиза. Внея се казва, че след душенето, Десислава Стоянова е изпаднала в мозъчна смърт, но сърцето е работело. Тя е починала вследствие на липсата на кислород в раклата на дивана, където Светослав е скрил тялото ѝ.

В залата председателят на съдебния състав прочете показанията на Каменов. Според същите, той не е имал интимни отношения с жената, която твърди, че познава от 2003 година, когато Деси е щяла да се жени и той бил поканен за кум. Във фаталния ден Светослав отишъл до дома на рейнджърката, за да я вземе и да ходят заедно във вилата, където той щял да я подготвя за курса, който ѝ предстоял. Стоянова била стресирана, заради обучението. Тя му заявила, че иска да удари един от преподавателите. Именно това ядосало Каменов. Последвал удар от негова страна, после я стиснал за врата, чуло се хруптене и Десислава паднала на дивана. Тогава той се паникьосал и скрил тялото в раклата на същия диван, а за по-сигурно завил отгоре болт, за да не се отвори. После избягал и се укрил.

Припомняме, че след близо седмица зад граница, той се връща в България и търси близък на бившата си съпруга, който работи като полицай в Северна България. При срещата им в село Зверино униформеният дошъл с колеги и последвал ареста му.

Доведоха в съда обвинения в убийството на рейнджърката 42-годишен мъж

Денс той бе признат за виновен и в това, че на 22 ноември 2018 г. в гр. Сопот противозаконно е присвоил чужда движима вещ – лек автомобил „Фиат Брава“ собственост на убитата, на стойност 1210 лв., поради което и на основание чл. 206 ал. 1 го осъди на лишаване от свобода за срок от две години.

На основание чл. 23 ал.1 от НК съдът наложи на подсъдимия едно общо най-тежко наказание, а именно шестнадесет години лишаване от свобода, при първоначален строг режим.

Съдът осъди подсъдимия Светослав Каменов да заплати на близките на жертвата сумата от 120 000 лева ведно със законната лихва, считано от 29.11.2018 г. до окончателното й изплащане, представляващи неимуществени вреди, причинени от извършване на престъплението по чл. 116 ал.1 т. 6 пр. 3 във вр. чл. 115 от НК.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

 

Exit mobile version