Ревизоро за зрелищния арест в Басейнова дирекция: Явно гледаме много филми за Рамбо в Пловдив

Министър Емил Димитров реагира остро на зрелищната акция на прокуратурата и икономическа полиция в Басейнова дирекция- Пловдив, вчера. В операцията, при която с белезници бе изведена директора Цветелина Кънева, участваха тежковъоръжени полицаи с маски.  Предполага се, че причината са липса на реакция срещу нелегални сондажи за вода в заводи в района.

„Явно гледаме много филми за Рамбо в Пловдив“, каза Ревизоро в ефира на БНТ по повод присъствието на въоръжение полицаи при акцията. Емил Димитров изрази и мнение, че са проблеми, трупани преди повече от 20 години, е арестуван човек, който е взел мерки нещо да се промени. Екоминистърът каза още, че при този стил на работа, чака оставки на ръководителите и на другите басейнови дирекции в страната. „Вече не мога да гарантирам, че ще има контрол върху замърсяването на реките“, обобщи Димитров.

Той уточни, че вината не е на прокуратурата, а на наслагвания, трупани с години. Министърът очаква акциите да имат ефект и предприятията да се замислят, преди да правят незаконни сондажи за вода.

 

Exit mobile version