Поредната странна обява за работа в Община Пловдив

Таня Грозданова

Помните ли обявата на Северен за главен архитект на района, която след публикация в Под тепето влезе в сутрешен блок в национален ефир и бе коментирана дори на министерско ниво. Тогава отправената препоръка от министъра бе „Пишете ги коректно тези обяви!“

Наши читатели откриха нова подобна, в същата голяма платформа за работа във вторник. Днес обаче обявата бе свалена.

С нея от „Общинска охрана“ бяха обявили вакантна позиция за длъжността „Домакин“. Сред изброените му задачи освен организирането на доставката на необходимите материали за работа на общинското предприятие, фигурираше и „отговаря за служебния превоз на директора“.  Заплата бе обявена бруто  – 700 лева. Под тази обява имаше друга за „Охранител“, неговата заплата бруто е 40 лева по-малко.

Читателите ни се питаха за каква точно работа става дума  и дали „директорът иска личен шофьор, или няма книжка“.

Наш репортер успя да издири телефона на новия директор на „Общинска охрана“ Димитър Палашев, който пое поста от Александър Стайков. След като на централата на ОП-то днес след обяд не отговори никой на многократно позвъняване от наша страна между 15 и 15:10 часа, отново настояхме пред отдел „Връзки с обществеността“ на Община Пловдив за координатите на директора Палашев и ги полухиме. (бел.авт: сърдечно благодарим!).

Припомняме, че дългогодишния началник на общинските охранители Александър Стайков премина на друга работа. В началото на годината той стана директор на сдружение „Бизнесът за Пловдив“.

През февруари поста пое Димитър Палашев, който не е имал медийни изяви след това.

Обявите не са изтекли, спряхме ги, тъй като се явиха достатъчно кандидати. Само тази сутрин проведохме  4 интервюта за охранители, а за длъжността домакин има общо 15 кандидати, съобщи директорът пред репортера на Под тепето.

Димитър Палашев уточни, че задълженията на домакина са извадени от длъжностната характеристика, която той е заварил документооборота на ОП-то. Той се съгласи, че за външен човек, които не е запознат с реда в „Общинска охрана“ така написаната обява може да се тълкува по-различен начин.

По думите му в задачите на домакина влиза „отговаря за служебния превоз, включително и служебния превоз на директора“.

„Има записи от камерите на паркинга, който се интересува може да види как сам идвам на работа с колата и сам си тръгвам.“

Exit mobile version