АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Търси се главен архитект за пловдивски район в Jobs.bg

Обявената заплата е 560 лева

Кандидатите ще решават тест и ще се явяват на интервю

Соня Попова

Обява за свободно работно място за главен архитект в Община Пловдив се появи в портала за набиране на персонал Jobs.bg. Издирва се човек за длъжността в кметството на район „Северен“. Интересно е че работодателят е обявил постоянен трудов договор и заплата от 560 лева, бруто, за магистър „Архитектура”  с поне три години професионален опит .

Кандидатите ще решават тест и ще се явяват на интервю. Първият етап се състоеше от тест в три варианта с 10 въпроса, като и двамата претенденти за мястото получиха над 30 точки, /необходимият мимимум за успешно издържан тест/. Във втория етап комисията проведе с кандидатите интервю, с което бяха оценени по компетентности за ръководните длъжности от Наредбата за оценяване в държавната администрация. По принцип в състава на изпитната комисията, според Закона за устройство на територията участват по един представител на Камарата на архитектите в България, регионална колегия Пловдив и Съюза на архитектите в България.

Документите се подават в деловодството на Район „Северен” – Пловдив в стая № 2, бул. „Цар Борис ІІІ Обединител” № 22а до 16,30 часа на 25 януари 2019 г.

В същото време в сайта на кметство „Северен“ фигурира името на Михаил Богданов, като главен архитект на района, в който има и етническа махала.

Припомняме, че преди две години си отиде от този свят отстранения от длъжност главен архитект на Пловдив Румен Русев. От тогава буха проведени няколко конкурса за неговия пост, които все бяха със странен нулев резултат.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

  1. Съветвам списвачката на статияа да се осведоми относно Закона за държавния служител, и да вземе да попрочете малко как се формира заплащането на Държавни/общински чиновници, преди да бърза да пише ултра малоумни статии, по темата, по която е абсолютно гола и боса. За подобни новини има blitz.bg
    Няма да е лошо Димитър и Иво да вземат да понаглеждат малко човешкия материал който наемат, освен ако и те самите не са в тоя гнил кюп, и горенаписаното съвсем не е целенасочено.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина