Пловдивската адвокатска колегия атакува дейността на Висшия адвокатски съвет

Предлагат да се потърси отговорност от председателя на Висшия адвокатски съвет относно неизпълнение на задълженията му

Пловдивските адвокати атакуваха остро дейността на Висшия адвокатски съвет на Общото събрание на колегията, провело се този уикенд в зала „Пълдин“ на хотел „Санкт-Петербург“. Юристите гласуваха единодушно няколко решение, все свързани с работата на висшия орган.

С приключилото вчера общо събрание адвокатите под тепетата препоръчва на избраните делегати на Общото събрание на колегите си от страната, да изразят неудовлетворението на членовете на пловдивската адвокатска колегия от дейността на Висшия адвокатски съвет. Пловдивската адвокатска колегия настоява още Висшият адвокатски съвет не по-късно от края на март 2020 г. да отправи искане до Министерския съвет на Република България за промяна в законодателството, гарантираща в съответствие с чл. 24 ал.1 т.3 от Закона за адвокатурата достъп на адвокатите до информацията, съдържаща се в личните досиета на децата,  в хода на всички административни и съдебни процедури, свързани с деца.

„ Общото събрание на Пловдивската адвокатска колегия предлага на Общото събрание на адвокатите в страната да се потърси отговорност от председателя на Висшия адвокатски съвет относно  неизпълнение от негова страна на задълженията му по чл. 124 ал.2 от Закона за адвокатурата относно  изпълнение на решенията на  Общото събрание на адвокатите от страната от  23 .02.2019 г. , като се изяснят причините за това неизпълнение. Общото събрание даде мандат на председателя на пловдивската адвокатура Иван Демерджиев да търси отговорност от Висшия адвокатски съвет за неизпълнение на решенията на Общото събрание”, заявяват от колегията в Пловдив в съобщение до медиите

Общото събрание избра 31 делегата, които ще присъстват на Общото събрание на адвокатите от страната. То ще се проведе на 22-ри и 23-ти февруари.

Подобни общи събрания се проведоха в цялата страна. Традицията е това да се случва през последния уикенд на януари.

Exit mobile version