Нови 9 заразени с COVID-19 в София

Нови девет случая на заразени с коронавируса COVID-19 са установени днес. Това съобщи ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски – началник на националния щаб срещу разпространението на болестта.

„На базата на 99 изследвани проби във ВМА и Националната лаборатория са установени 9 лица, които са дали положителни проби. Всички те са на хора, които са в София. Става дума за лица с най-различна история и от различни възрастови групи.“

Те са в задоволително здравословно състояние.  Сериозно се е влошило обаче състоянието на мъжа, настанен в „Пирогов“, чиято съпруга вчера стана първата жертва на болестта в България.

Определен е капацитетът на общинската Втора градска болница в София, посочена като най-подходяща да приема пациенти с инфекцията. Тя ще разполага с общо 50 легла специално за случая.

Държавата търси варианти за осигуряване на финансови стимули за лекарите, сестрите и медицинските сестри, които са на първата линия в борбата с коронавируса, съобщи премиерът Бойко Борисов.

Генерал Мутафчийски бе заедно с министър-председателя днес в Габрово, на посещение в завод „Мак“, който бе престурктуриран да произвежда маски и защитни облекла.

Премиерът: Голям поклон на габровските лекари! (ВИДЕО)

Exit mobile version