Мястото за коктейли и танци в Капана

Безспирното парти в Gingertale

Снимка на корицата: Димитър Яков

Когато търсим мястото в арт квартала Капана, където да се отдадем на доброто си настроение и да си прекараме незабравимо до зори, неминуемо стигаме до Gingertale. Любимото заведение на всички купонджии, които вечер слагат танцовите обувки, вече стана на една годинка, но продължава да дава поводи за усмивки по лицата на клиентите си.

Снимка: Никола Гюлмезов

Съботните вечери са запазени за хубава музика и много често гостувания на ди джеи, които те карат да се впуснеш във вихъра на танца под звуците на фънк, диско, суинг и още най-разнообразни стилове. Седенето по столовете е нещо, което рядко се вижда, а ритмите позволяват да разгърнеш движенията си и да се отпуснеш, оставяйки зад себе си всякакви грижи.

Барът е събирателната точка и за всички участници в суинг общността в Пловдив, които за последната година събраха още стотици последователи. Техните тематични партита са наистина легендарни – с изграден специален фото корнер и участието на танцьорите от Lindy Hop Plovdiv, които с ефектните движения и фигури предизвикват всички желаещи да се присъединят и да открият магията на танца. Всеки втори вторник от месеца пък е запазен за страстните ритми на тангото.

Снимка: Никола Гюлмезов

След танците идва ред и на напитките, а коктейлите в Gingertale наистина си заслужава да опитате. Фокусът е върху крафт коктейлите и интересни авторски туистове на популярни класики. Менюто е специално разработено в съответствие с духа на заведението от виртуозите – 3oz Bartenders Crew и главния барман на Gingertale Георги Арабаджиев.

Снимка: Никола Гюлмезов

Една от най-предпочитаните напитки е French 75, който тук приготвят във вариант с джин, скинос, ягодово фраголино и босилек. Оригиналният коктейл става популярен по време на Първата световна война, а историята гласи, че е кръстен на френско оръдие, което е известно с точността и скоростта си. Смята се, че питието е с толкова голяма сила, че се чувстваш сякаш си ударен от мощната цев на French 75mm field gun.

От авторските коктейли горещо препоръчваме да опитате и най-новото попълнение, миксирано от Георги Арабаджиев. Неговото име е Nessie и включва неустоимата комбинация от текила, ликьор шартрьоз, мед, лайм, салвия и целина. Вкусът е свежа експлозия от градински аромати. Наименованието идва от прочутото чудовище от Лох Нес, но това не трябва да ви плаши, защото зад стряскащия зелен цвят се крие истинска наслада за ценителите на качествените напитки.

Снимка: Никола Гюлмезов

А закъде в пролетно-летния сезон без маргарита? Класическата рецепта тук е представена с авторски туист от червена чушка, мащерка, ванилия и черна сол.

За почитателите на джин-тоника и по повод предстоящите горещи вечери в менюто има цели три опции, инфузирани със свежестта на летните аромати като краставица, лимонена трева и розова вода.

А когато търсите мястото, в което да организирате и своето незабравимо парти, задължително се отбийте тук. В Gingertale, в Капана, който привлича с музика и незабравима атмосфера, всяко събитие може да заблести в стила на 20-те години с изискани коктейли и забавни танци. Независимо дали празнувате моминско или ергенско парти, рожден ден, фирмен купон – концепцията на организаторите е да ви потопи в истинска винтидж приказка. Специалният формат за тематично парти ‘Vintage Tales & Cocktails’ подарява едно наистина различно преживяване, включващо комбинацията от коктейли с кетъринг, тематичен декор, създаване на тематична визия с грим и прическа, ди джей, фотограф и персонален уъркшоп по суинг танци. Перфектен подарък, който да подарите на любим човек, на себе си, или да организирате за колегите.

Най-горещото предстоящо събитие за всички почитатели на танците и коктейлите е първото издание на Магьосниците от 3 Oz. То ще се случи на Kapana Fest, а зад бара ще се вихри гениалният Цветан Цветанов. Темата на специално сътворените от него алкохолни напитки е „със здравословни съставки и без добавена захар“. Събота вечер магическите сили ще се удвоят, защото зад пулта ще бъде Ihou (Мариян Христов), с който краката ви сами ще затанцуват.

Източник: Lostinplovdiv.com

Exit mobile version