Модър – Царевец пак не тръгна

Един от най-дълго чаканите проекти за облекчение на трафика в Пловдив отново се замразява за неопределено време

Община Пловдив прекрати обществената поръчка за изграждане на пътна връзка и пешеходен подлез по проекта „Модър – Царевец“. Това е трети неуспешен старт за една от най-дълго чаканите реализации по облекчение на трафика в Пловдив.

Този път проектът за строителството на съоръженията, който се изчислява на 12 милиона лева, е стопиран от конкурсната комисия с мотива, че единственият кандидат не отговаря на предварително зададените технически условия. Това е варненската компания „Инжстройинженеринг“ ЕООД.

Максималната цена на обявената от Община Пловдив обществена поръчка е 9 милиона 875 хиляди лева без ДДС. Тя включва изработването на инвестиционен проект, строителство на подлез между улиците „Царевец“ и „Модър“ под жп линията София – Пловдив, изграждане на Южната тангента в града, както и избор на строителен надзор.

Припомняме, че при старта на обществената поръчка в срок не се яви нито един желаещ да строи, за това беше удължено времето за подаване на оферти. От дружеството във Варна са оферирали 1095 календарни дни за осъществяване на проекта. 1005 дни ще е същинско строителство.

На предходно заседание комисията по обществената поръчка излезе с протокол, че единствената фирма не е предоставила информация, че притежава нужния опит за изпълнение на толкова мащабен проект.

Exit mobile version