Мина Мау представи новия си роман зад маска и в усмирителна риза

Младият автор гостува на литературния салон Spirt&Spirit в Петното с романа си „След цветята”  

Появява се така пред публика, тъй като има проблем с намирането на работа заради лечението си в психиатрия

Младият автор Мина Мау представи новия си роман „След цветята” зад маска и с усмирителна риза в Пловдив снощи. Тя гостува на литературния салон Spirt&Spirit в Петното. Пред публиката писателката уточни, че не иска да показва лицето си, за да не я разпознаят бъдещи работодатели. Заради това, че е лежала в психиатрия, има проблем с намирането на работа. Съвсем наскоро кандидатствала в медия, откъдето й поискали бележка от психодиспансера. Оказало се, че лечението в специализирането заведение стои като присъда.

Появата на Мина Мау с маска и в усмирителна риза не бе изненада за никого. Тя застава така пред читателите, тъй като е преживяла два престоя в психиатрия. Престои, съпровождани от страхове, псевдохалюцинации и фалшиви спомени. От продължителния прием на лекарства напълнява и губи част от младежкия си чар, който обаче – както по-късно осъзнава – ѝ е носел и много празнота и лутане.

Новото заглавие на издателство „Лексикон“ е „След цветята“ от Мина Мау. Романът е продължение на историята на героинята от „Една четвърт“. Роман, в който любовта е лек за болестта. Изцелителна и светла, тя попива болката и спасява от мрака. По замисъл „След цветята“ е роман продължение, но както често се случва в творческите пътешествия, сякаш неочаквано за самата си авторка той отваря един нов свят – свят на съзидание след травматичната предистория.

Exit mobile version