Мега продукции на театъра и операта са гвоздеите в програмата на Пловдив 2019 през март

Международните спектакли „Одисей” и „Кармен”, създадени специално за Европейска столица на културата, ще пълнят залите идния месец

Фондацията разпространява 100 000 книжни програми в целия град

Иво Дернев

Премиерата на мащабната сценична продукция „Одисей” на пловдивския театър и „Кармен” на прочутата кубинска хореографка Соня Алонсо и пловдивската опера са гвоздеите в мартенската програма на Пловдив Европейска столица на културата 2019. Тя бе официално обявена днес от артистичния директор на фондацията Светлана Куюмджиева, в присъствието на директора на Опера Пловдив и кмета Иван Тотев.

Програмата е напечатана в 100 хиляди броя хартиени книжки, които ще бъдат разпространявани навсякъде. Пловдивчани ще я намерят и в пощенските си кутии.  Това е първото от месечните издания на програмата. То дава двуезична информация за събитията през март и местата, на които ще се случват те.

Много сценични събития, изложби, работилници, конференции и образователни инициативи ще има през третия месец от годината в Европейската столица на културата. Събитията ще са предимно на закрито. Март е последният месец, в който можете да видите изложбите „Дим. Истории за тютюна” в СКЛАД, и „Изкуството на свободата” на Римския стадион.

Кметът Иван Тотев уточни, че фондация „Пловдив 2019” е подкрепила с 300 хиляди лева специално направената за Европейска столица на културата театрална мегапродукция с международно участие „Одисей”. А общата финансова подкрепа от фондацията за международните продукции на Опера Пловдив тази година, е 530 хиляди лева.

 

Exit mobile version