Лицата на пивоварите (ГАЛЕРИЯ)

Кой прави кехлибарения еликсир, който се ля на Две-три бири фест

Чуждестранни, местни ентусиасти и морски бираджии сътвориха пивото, което се ля на Третото издание на Две-три бири фест 2019. Паркингът до Халите се превърна в Бирено градче за уикенда, където стотици пловдивчани и гости на града се насладиха на крафт бира от близо и далеч .

Вижте лицата и историите на участниците, сътворили истинската хмелова наслада за  дегустациите.

Започваме с партньора на фестивала – първият крафт бирен бар в Града под тепетата – Котка и Mишка. Откакто отваря врати през 2015 г. той не спира да се развива и да предлага високачествени продукти на клиентите си, а през 2017 г. ни изненада и със собствено пиво – „Котка и мишка”. На Две-три бири фест ще можете да опитате ейл с къпини и червен ейл с букет от горски плодове за любителите на по – леките и плодови вкусове и сесиен ИПА – за ценителите на по-охмелените напитки.

Веселите пивовари от Диво пиво гостуваха с мечата си отвара. Тя е сварена в чисто новото им местенце, а в синхрон с идеята за намаляване на отпадъка от пивоварството, те ще се представят и с нов експериментален продукт.

Айляк е български бранд за крафт бира, основан в София, сварен в Гърция. Бирите на “Айляк-а” напълно отговарят на заявката за тях. Поредица от силно охмелени горчиви бира, за които са използвани само качествени съставки, изработени по най-новите технологии. #заеднобичимайляк

За поредна година един от най-популярните бирени брандове в страната не спира да ни изненадва. Бял Щърк започна полета си и забрави да се върне в гнездото – нови видове бира, колаборации и завръщане към любими класики. От началото на месец юни е готов и най-новият им проект “Република Бял Щърк” в KoceptSpace. В своята резиденция те ви очакват с всичките си 20 крана наливна бира.

На третото издание на Две-три бири фест отново взе участие и локалният магазин за крафт бира – Beer Shop – В света на бирата. Те имат собствено решение за справянето с жегите във Филибето и презентираха най-новата марка бира при тях – Гайда, както и селекция от чуждестранни хмелови отвари, разбира се.

Една от най-малките пивоварни в страната – Артизан Казан, също  присъства със собствен щанд. Миналата година тяхното предложение от класически IPA, беше пресушено още на първият ден от фестивала.

Българо-сръбската дружба доведе на улица “Златарска” през уикенда биричките на популярната сръбска пивоварна Dogma, представени от българския им вносител Dogma Bulgaria. Качеството им бе налице и имаше за всекиго по нещо.

Биротерапия са бирен магазин в Пловдив, където е свежо и пълно с разнообразни бирички. Брандът продължи естественото си развитие и с първата собствена марка пиво, сварена под техен надзор в малка пивоварна в Чехия. Бирата е лагер, а вкусът е чист и приятен. С удоволствие опитахме новата бира на Биротерапия – БохемЪ, в града на бохемите.

Metalhead  са бургаски бранд, който вари бирата си в Холандия, в симпатичния Утрехт. Но от този месец – те са вече горди собственици на пивоварна.Вечно в крак с модата, те следяха всички бирени тенденции и предоставяха на бирените фенове нови и нови вкусни елексири. От горчиви ейлове, през охмелени лагери, че чак до високоалкохолни бири.

Отново от морето долетяха и Beer Bastards, които се завръщат към серията си, посветена на старите български ленти, с най-новото попълнение Баш Майстора.  Задължително за дегустирате.

Пивотека са гръбнакът на голяма част от бирената сцена в България. На фестивала те  се превърнаха в истинска Хала. Това е името на първата им собствена бира-светъл лагер за топлия сезон. Свежа, пивка, утоляваща жаждата.

Специално местенце на фестивала имаха чуждестранните участници, които  се присъединиха екслузивно, за да презентират бири, непредлагани до момента в България. Те можеха да бъдат консумирани само в рамките на двата фестивални дни.

Kompaan Brewery е представител на холандското бирено кралство. Те са малка пивоварна, която минава през естествения път на израстването, а към днешния момент вече разполагат с висококачествена пивоварна и модерно оборудване, с което да варят вкусната си биричка.

Flying inn кацнаха специално в града под тепетата, за да представят невероятните си хмелови елексири. Основана през 2016 година в Испания, пивоварната продължава неотлъчно да следва своето мото „Варим, каквото ние искаме да пием“. С винаги актуални бирени предложения печелят фенове навсякъде по света.

 

Exit mobile version