Къде да отидем в събота вечер в Кючук Париж?

Пращали сме ви в някои предпочитани от нас кафенета и ресторанти във вече най-гъсто населения квартал в Пловдив, но днес ще разкрием и къде купонясват „парижани”

В разгара на уикенда сме, а събота вечер изобщо не е време за стоене вкъщи. Неслучайно особено в по-топлите месеци човек има чувството, че всеки е излязъл навън с приятели и дори традиционно най-популярните места са резервирани още от четвъртък вечерта. Капана и центъра безспорно са градската парти зона и малките павирани улички са като един голям бар под открито небе до малките часове на нощта. Но все пак има една порода хора, за които купонът не е само покрай Главната улица. Една част от живущите по кварталите си предпочитат познатите места и за тях заведенията в центъра са твърде препълнени и надценени.

Екипът на единствения дигитален гид под тепетата вече е споделял за някои кафенета и ресторанти във вече най-гъсто населения квартал в Пловдив, но днес ще разкрием и къде купонясват „парижани”.

Бар eXtreme се намира в самото начало на квартала, малко след Бетонния мост, но е предпочитано място за срещи на много от живущите. Не се учудвайте, ако в почивните дни е пълно, защото тук може както да пийнете, така и да похапнете. Лятната градина е просторна, свежа, а на втория етаж дори е предвиден детски кът за малките посетители. Самостоятелната зала е подходяща и за организация на всякакъв род партита, така че често може да попаднете на момински и ергенски купони.

Кафе бар De Niro е следващото място, където може да се позабавлявате вечерите. Освен заради напитките и кухнята, тук много често се събират почитатели на снукъра, билярда и джагите. Няма да е рядкост да попаднете на многобройни компании, които разпалено влагат емоциите си в играта и бясно преследват победата.

Няма как да пропуснем и култовото Cameo, което отвори врати през 2010 г. Навремето покрай предишното кафене на това място целият район около заведението стана известен като Камела и това си остана нарицателно и до днес. На гърба му има и казино, а ъгълчето се оформи като доста комуникативна локация за сбирките на съкварталците.

Интересното е, че във всякакви междублокови пространства и малки пресечки може да попаднете на обособени кафенета и барчета, в които често се събират „местните”. Някои са малко „по-излъскани”, но за голяма част интериорът изобщо не е от значение. Не очаквайте гостувания на музикални банди, културни мероприятия и прекалено фенси предложения в менюто, но пък ако сте с добра компания, купонът винаги е гарантиран.

На заем от Lostinplovdiv.com.

Exit mobile version