Къде да отидем вечер в Кършияка?

Продължаваме обиколката си по-кварталните барове със северната част на Пловдив

 

Прекарахме по една събота вечер в Кючук Париж, а наскоро и в квартал Тракия. Е, сега дойде моментът и на периметъра, северно от река Марица. В Кършияка една голяма част от нощния живот и всякакви заведения и магазини са концентрирани около големите хотели. Дори спокойно може да твърдим, че района, заключен между булевард България и Пешеходния мост си е направо своеобразен център на квартала. А ето и някои от предложенията ни за места, които може да посетите за по питие вечер:

Escape Modabar Plovdiv

Escape е едно от заведенията, което повече от 10 години не е сменяло името и концепцията си. То все още си остава мястото, в което може да пиеш както кафе с приятели в градината, така и да купонясваш под звуците на качествена музика. Всеки петък и събота вечер зад пулта застават ди джеи, които да гарантират доброто настроение, много танци и наздравици сред клиентите.  Работи дълго след полунощ, така че партито е гарантирано. Богата селекция от напитки и кухня, в случай че имате нужда от нещо хапване.

E’memento Lounge Bar

В непосредствена близост до Escape Modabar е и следващото ни предложение. То също е от вида bar and diner, където може както да пийнете добър коктейл, така и да заложите на нещо за утоляване на глада. Дори в делничните дни имат обедни предложения за намиращите се в района. Уикендите са запазени за ди джей сетове, а през седмицата може и просто да разпуснете с приятели след дългия работен ден.

Planet Club La Dolce Vita

Миналата година емблематичното заведение празнува своето пълнолетие, а явно с годините обстановката и концепцията стават все по-добри. Това е мястото, което няма нужда от много представяне. От него започна идеята за клубните партита под тепетата и вече 19 години едни от най-яките вечери са именно тук. Разнообразни коктейли, качествени алкохоли и гостуване на едно от най-популярните имена зад пулта. Често правят тематични вечери и наистина при тях вече толкова години петък и събота все още ви е нужна резервация.

Други популярни места са Martini Bar, точно срещу Гранд Хотел Пловдив, който е особено посещаван през лятото заради удобната градина, и Estrella Bar & Dinner. Последният се намира точно срещу Escape и в нещо също има кухня и обедно меню. Организират се доста тематични партита – салса, кизомба, куизове, а и през деня е любим на родителите, тъй като има място и за малчугани.

Два пиано бара също са на разположение на почитателите на този тип забавления, така че събота вечер в Кършияка може да бъде доста забавно преживяване, особено с добра компания.

А кои заведения посещавате вие?

Източник: Lost in Plovdiv

Exit mobile version