Извънредният Пловдив (ГАЛЕРИЯ)

Вижте другото лице на Капана

От ресторант „Паваж“ доставят храна с колело

Извънреден и пуст. Такъв е днес, в съботния ден, иначе фрашкания с хора квартал Капана. Заведенията са затворени, хора по малките павирани улички почти не се забелязват. Работи обаче култовата пекарна. Влизането в обекта обаче е забранено, а хлябът се купува от входната врата.

В ресторант „Паваж“ продължава да ври и кипи и при затворени за посетители врати и при засилени мерки за дезинфекция. Кухнята на едно от най-посещаваните заведения работи, за да доставя храна по домовете на ценителите на кулинарията. Гвардия от млади хора с маски и ръкавици разнася вкусотиите на майсторите готвачи с велосипеди. Има и такива, които идват на място и чакат отвън пред заведението. Собствениците му Райчо и Мадлен пък им разливат ракия в пластмасови шотове, за да е по-приятно чакането на храната.

В Капана всички са спазили заповедта на здравния министър Кирил Ананиев и са заключили врати за посетители. Някои от собствениците на заведения използват принудителното затваряне, за да започнат дълго отлагани ремонти.

В същото време много пловдивчани използваха почивния ден да събират слънце в парковите зони в града. Северната част на река Марица бе пълна с хора още от сутринта.

Пловдив под блокада
Exit mobile version