Задържаната данъчна служителка е искала 4 хиляди лева подкуп от търговец на дрехи

Била е арестувана с първите 2 хиляди лева от сумата

Обвинена е в търговия с влияние, предложила да „оправи” проверката на НАП, която вървяла в дружеството

Задържаната вчера служителка на НАП- Пловдив при акция на Икономическа полиция е обвинена в търговия с влияние, съобщи прокурор Галин Гавраилов днес. Тя е била арестувана в момента на взимане на подкуп от представител на дружество, проверявано от данъчните. Става въпрос за търговец на дрехи, който е бил „офериран” от данъчната служителка в четвъртък във връзка с уреждане на проверката, тъй като при нея са констатирани проблеми с отчетната документация.

„ Представител на търговско дружество, проверяван от НАП, е бил подложен на изнудване. Обвиняемата е поискала 4 хиляди лева, за да „оправи” проверката. Веднага след сигнала е образувано досъдебно производство. В рамките на преговорите бяха конкретизирани исканията, а вчера по обяд срещата се осъществи в района на търговски обект. Служителят на НАП бе задържан с 2 хиляди лева, или половината от исканата сума”, разкри прокурор Гавраилов.

Задържаната за 72 часа 60-годишна данъчна служителка е началник отдел в дирекция „Обслужване”. Искала е парите с цел оказване на влияние върху друг служител на НАП да предприеме действия относно въпросната проверка. Тя се е извършвала не от нейния отдел, а от друг.

Прокуратурата подчертава, че задържаната е искала лично парите и е действала самостоятелно.

Exit mobile version