Демократична България: Не е нормално кметът на Пловдив да има толкова заместници

Новата структура на общината е в разрез с идеята за малка, компактна и добре работеща администрация, смята Йордан Иванов

„ Не е нормално кметът на Пловдив да има девет заместници. Прекалено много са. Новата структура на общината е в разрез с идеята за малка, компактна и добре работеща администрация”, коментира общинският съветник от Демократична България Йордан Иванов обявеното вчера предложение за разпределението на ресорите в управленския екип на Здравко Димитров. Той определи появяването на два нови зам.-кметски поста и преструктурирането на общинските предприятия като квази реформа в администрацията.

„Щом на най-високо ниво имаме такова раздуване на щатовете, не можем да си представим какво ще се случи надолу в администрацията”, допълни той.

Съветниците от Демократична България се спряха и на идеите за увеличение на местните данъци. Те са категорични, че трябва да има широка платформа за обсъждане на цялостната данъчна политика на общината и смятат, че решението за вдигане на ставките е прибързано и грешно.

Exit mobile version