Газова бутилка рани двама възрастни в Тракия

90-годишен мъж е с опасност за живота след взрива

Газова бутилка избухна и рани двама възрастни хора в пловдивския район „Тракия“ в неделя вечерта. Сигналът е получен около 20.10 часа. В оперативния център на РД на ПБЗН – Пловдив е съобщено за пожар в апартамент в район „Тракия“ в блок 29. Към адреса веднага са насочени два екипа на IV-та служба, които са потушили огъня.

При първоначалния оглед в апартамент на четвъртия етаж е установено, че поради техническа неизправност е избухнала газова бутилка, с която възрастно семейство е приготвяло храната си. По първоначални данни взривът е възникнал в резултат на утечка на пропан-бутан от бутилката и искра при включване на електически уред.

В болница за оказване на медицинска помощ са откарани обитателите на жилището – 90-годишен мъж и 88-годишна жена.

Работата по цялостното изясняване на обстоятелствата около случилото се продължава. От пожара са нанесени и материални щети.

По-късно от Клиника по изгаряния на УМБАЛ „Свети Георги“ съобщиха, че в болницата остава възрастният мъж, който има близо 30% изгаряния по тялото и вдишал е газове от пожара. Той е настанен в реанимационен сектор в клиниката. Има опасност за живота му.

Exit mobile version