Арестуван е и началникът на подкупния инспектор от БАБХ в Пловдив

Задържаните служители на Областната дирекция са отстранени от работа

От съобщение, публикувано на страницата на  Българската агенция по безопасност на храните, става ясно, че има и втори задържан инспектор в Пловдив:

„Във връзка със задържаните двама служители на Областна дирекция по безопасност на храните – Пловдив, БАБХ информира, че лицата са отстранени от работа.

ОД на МВР – Пловдив води разследване по случая. Днес се очаква Окръжна прокуратура – Пловдив да повдигне обвинения за подкуп.”

Припомняме, че на извънреден брифинг в Прокуратурата днес в Пловдив обявиха, за арестуван главен инспектор от Областната дирекция на Агенцията в града. Той е задържан  в момент на получаване на подкуп от 1000 лева и  две торби с млечни продукти от собственик на мандра. Инспекторът по храните е, изнудвал фермер, чийто обект е край Първомай, за да прикрие административно нарушение.

Информацията за втория арестуван вече е потвърдена от прокуратурата под тепетата. Става дума за началника на сектор „Здравеопазване“ в ОДБХ-Пловдив, който е пряк ръководител на инспектора, поискал подкупа от  1000 лева. Той е задържан с полицейска мярка за 24 часа.

Срещу него все още не са прецизирани доказателствата за съпричастност, но има такава информация. Според  данните началникът е син на кмета на селото, в което се намира мандрата на изнудвания фермер.

По-късно днес стана ясно, че фермата се намира м първомайското село Искра и там се отглеждат кози.

Exit mobile version