Подтепето

ПОД НОЖА

05 Мар, 2018

Различни организации се опитват да яхнат недоволните от задържането на д-р Димитров

Пълно неразбиране на закона демонстрираха някои от ораторите на протеста

Съседи и близки на арестувания лекар се разграничиха от част от говорещите пред множеството

Както винаги у нас един гледа сватба, а друг брадва, коментираха пред репортер на Под тепето колеги и близки на задържания с прокурорско постановление за 72 часа д-р Иван Димитров.

Съсед на семейството, който е сред организаторите на протеста, заяви че категорично се разграничава от изявленията на един от ораторите Иван Иванов, който нарече прокурора постановил задържането „мишка“ и напираше да влезе в прокуратурата.

Припомняме, че като председател на движение „Капитан Петко войвода“ Иванов доведе група от десетина свои привърженици на 12 ноември  на върха на Бунарджика, където развяха змена на сепариатистите в Източна Украйна от самообявилата се Донецка народна република.

Ние ще останем тук, казаха колеги и близки на медика и се наредиха на стълбите в подножието на паметника на Майка България на площад „Съединение“. Не искаме да влизаме в Прокуратурата, искаме справедливост и свобода за д-р Димитров, обясниха те.

Юристи в редиците на протестиращите коментираха, че някои от ораторите на протеста показват неинформираност по отношение на действащите закони. Какво значи президентът да помилва д-р Димитров, та той не е осъден, той е невинен до доказване на противното, обясняваше на хората около себе си млад адвокат. „Работа на прокуратурата е да повдига обвинения и да ги докаже в съда. Само съдът определя кой е невинен и кой виновен,“  продължи адвокатът, представил се като съименник на задържания лекар. По думите му, правилната стъпка е да се върви към искане за промяна на закона и явно сега е назрял моментът за това.

Как може да дават думата на депутат от Атака, възмути се възрастна дама от квартала в редиците на протеста пред Второ РУП, когато Павел Шопов взе микрофона и не пропусна да каже, че партията е внасяла 3 пъти предложения за промяна в закона, а той самият писал за последно през 2011-а година.

Гледат да ни яхнат пак, допълва до нея съпругът ѝ Георги Пенчев.

Шествието премина през двата основни булеварда "Васил Априлов" и "Шести Септември" безпроблемно. На кръстовището с бул."Руски" протестиращите се отдръпнаха и освободиха пътя, за да премине автомобил на Пожарната, който чакаше в задръстването с включени светлини и сирени. Протестиращите ръкопляскаха на огнеборците.

Други политици изразиха позиции в социлните мрежи, някои дори са говои да поемта разноските по защитата на медика. „Настоявам за незабавното освобождаване на Иван Димитров, анестезиолог - задържан за убийство в Пловдив. Настоявам за незабавното снемане на всички обвинения срещу него. С удоволствие ще покрия всички разноски по организирането на възможно най-добрата адвокатска защита на доктор Димитров.“ Това се казва в позицията на евродепутата и зам.-председател на ВМРО  Ангел Джамбазки, публикувана на личната му фейсбук страница.

 

  • 05 Мар, 2018 | до PETROV
    СЪСЕДИТЕ КАКВО ПРАВЯТ НА УЛИЦАТА В 2 ПОСРЕД НОЩ?? Или са съратници на Плъха??
  • 05 Мар, 2018 | PETROV
    DOKTORA E UBIL KRADECA NE VAV DOMA MU A NA ULICATA KAZVAT SASEDI
Още от рубриката "ПОД НОЖА"

Подобни новини

07 Мар, 2018

Истината…

Убийство под прозореца на държавата или кой ще кликне пръв

Таня Грозданова

След две нощи люлеене на земята край Пловдив преди няколко дни, във фейсбук се появиха статуси „Извинявам се за бурната нощ.“ Рихтер

Сега трусът е друг - един арест. След двудневното разтрисане не само на града, а и на държавата, тези,  които предизвикаха труса, още не са се извинили. Нито от едната страна на барикадата, нито от другата. Нито официално, нито със статус във фейсбук.  

Виртуалната реалност и живият живот са толкова различни, колкото убийството и самоубийството. Живеем в тотално сбъркана медийна среда! Всеки, който има достъп до админ панел, прави какво си иска. Медиите вече не са в ролята на медиатори между институциите и обществото. Изродиха се. Част ...

» повече
06 Мар, 2018

Окръжна прокуратура – Пловдив изнесе факти от разследването на убийството на Жоро Плъха

 

Към момента, обвиняемият Димитров е привлечен към наказателна отговорност за убийство при превишаване пределите на неизбежна отбрана и държане на боеприпаси за огнестрелни оръжия, без да има за това надлежно разрешително

Действията по разследването продължават

Днес, на брифинг  в гр. Пловдив, окръжният прокурор Румен Попов, заместниците му Галина Андреева – Минчева и Галин Гавраилов, както и наблюдаващият прокурор Георги Пенев представиха информация  относно извършеното през нощта на 02 март 2018 г. убийство в гр. Пловдив. Установените в хода на разследването факти до момента са, както следва:

- Вечерта на 1-ви срещу 2-ри март 2018 г. д-р Иван Димитров е бил сам в дома си. Съпругата и децата му били извън Пловдив, в с. Крумово.

- Около 01.30 ч. на 02 март 2018 ...

» повече
06 Мар, 2018

Д-р Димитров излезе от ареста (СНИМКИ)

Снимки: btv

Не съм убиец! – бяха първите му думи със сълзи на очи

„Не съм убиец,“ това бяха първите думи на д-р Иван Димитров, който бе освободен от следствения арест днес по обяд, след промяна на мярката му за неотклонение от „задържане под стража“ в „подписка“.

По думите на рентгенолога, изречени през сълзи, „трябваше или аз, или той“. Припомняме, че той бе арестуван за убийството на влязъл в имота му крадец-рецидивист. Задържането му предизвика двудневни протести в големите градове на страната.

Преди да бъде пуснат, от Прокуратурата в Пловдив обявиха, че: "Към момента на извършения опит за кражба от страна на убития в жилището на обвиняемия, намиращо се на втория етаж в град Пловдив, не се е намирала съпругата нито двете деца ...

» повече
06 Мар, 2018

Прокуратурата изменя мярката на д-р Иван Димитров в подписка (ВИДЕО)

Предстои той да бъде освободен от ареста

Повдигнатите обвинения са променени

Таня Грозданова

Обвиняемият Иван Димитров ще бъде освободен от ареста днес, след изменение на мярката му за неотклонение от „задържане под стража“ в „подписка“. Това стана ясно преди минути на нарочен брифинг на Прокуратурата в Пловдив, който Под тепето ви предаде на живо във фейсбук.

Решението е взето не на база обществения натиск и протестите в подкрепа на рентгенолога, а въз основа на факти и доказателства, подчерта изрично окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Наблюдаващият прокурор Георги Пенев заяви, че първоначалното обвинение е било за  престъпление по чл. 115 от НК за извършено на 2 март 2018 г. убийство на 38-годишния Жоро Джевизов се променя. „Категорично се изключва неизбежна ...

» повече
05 Мар, 2018

Адвокат Георги Кутрянски е поел защитата на д-р Димитров

Защитникът: Клиентът ми е действал при самоотбрана, очаквам освобождаването му от ареста

И в момента законът е добър, смята адв. Кутрянски в отговор на въпрос за искането на разширяване на правата за неизбежната самоотбрана

Доктор Иван Димитров е действал при условията на неизбежна самоотбрана, заяви в интервю за радио Пловдив адвокат Георги Кутрянски, който е поел защитата на лекаря. Той не пожела да даде повече информация около самия инцидент, но се позова на информацията, която има от клиента си и на познаването на повечето от събраните доказателства.

Клиентът  ми е дал пълни обяснения, разпитани са много свидетели и предполагам сега прокуратурата обсъжда всички доказателства. До 17.30 утре, когато първоначалната мярка изтича, трябва да се вземе решение дали ще бъде ...

» повече