Подтепето

ПОД НОЖА

12 Ноев, 2017

Развяха знамена на сепаратистите в Източна Украйна на върха на Бунарджика

И действащи политици около флаговете на самообявилата се Донецка народна република

Руският посланик Анатолий Макаров осъди атаката срещу Альоша на честването на 60-годишнината от откриването му

Десетки знамена на сепариатистите в Източна Украйна от самообявилата се Донецка народна република бяха развети на върха на Бунарджика днес, по време на честването на 60-годишнината от откриването на паметника Альоша. Флаговете, разгневили в края на лятото украинския посланик у нас, не направиха впечатление на никого от важните гости, качили се на тепето за русофилското тържество. Знамената на Донецка народна република бяха в ръцете на членовете на движение "Петко войвода", водено от председателя му Иван Иванов. Той и съмишлениците му, накичени с руски и съветски символи , а някои от тях с лика на Путин на гърдите си, позираха гордо и в бойни пози около паметника на Альоша. А около знамената на определената от украинския посланик Микола Балтажи като „терористична и престъпна” Донецка република се въртяха действащи политици, военни и духовници от пловдивската митрополия. Областният лидер на БСП Георги Гергов дори позира за снимка с рокерите русофили Нощни вълци, а до тях се вееше сепаратисткото знаме. На събитието бяха раздавани и листовки с реклама на документалния филм „Донбаска пролет”, както и малки знаменца на самообявилата се Донецка република.  

За честването в Пловдив днес дойде руският посланик у нас Анатолий Макаров. Той остро осъди последната атака срещу Альоша и призова виновните за нея да бъдат подведени под отговорност, а случилото се да не бъде допускано отново. Изразявам дълбокото си възмущение от поредния акт на оскверняване на Альоша. Такива действия са символ на безпаметност и непознаване на историята. Този акт не буди у мен нищо друго освен възмущение, подчерта Макаров. Той заяви, че монументът, който се извисява над главите на всички, е специален. Надявам се смутните 90-те години, когато някои искаха да съборят паметника, са отминали. Това щеше да е престъпен акт, подчерта руският посланик.

Преди речта му Николай Пловдивски отслужи молебен на върха на Бунарджика, а след нея бяха поднесени венци и цветя на паметника на Альоша. Там бяха забелязани и множество млади мъже с голи глави, военни униформи и дори радиостанции, които обявиха че са от войнски съюз „Васил Левски”.  

 

 

 

 

 • 29 Юни, 2018 | СЛАВА НА РУСИЯ
  СЛАВА НА РУСИЯ !!! ДА ЖИВЕЕ ДОНЕЦКАТА НАРОДНА РЕПУБЛИКА !!! ДА ЖИВЕЕ ЛУГАНСКАТА НАРОДНА РЕПУБЛИКА !!! ДА ЖИВЕЕ НОВОРУСИЯ !!!
 • 29 Юни, 2018 | Украйна окупатор
  Украйна окупатор !!! Независимост за Новорусия и руският народ от Нацистка Украйна !!!
 • 29 Юни, 2018 | Украйна трябва да се разпадне
  Украйна трябва да се разпадне !!! Свобода за Новорусия и руския народ !!!
 • 29 Юни, 2018 | Свобода за Новорусия
  Скъсване дипломатическите отношения с Нацистка Украйна !!! Признаване на Донецката Народна Република и Луганската Народна Република !!! Признаване на Новорусия !!!
 • 29 Юни, 2018 | СЛАВА НА РУСИЯ
  СЛАВА НА ДОНЕЦКАТА НАРОДНА РЕПУБЛИКА !!! СЛАВА НА ЛУГАНСКАТА НАРОДНА РЕПУБЛИКА !!! СЛАВА НА РУСИЯ !!!
Още от рубриката "ПОД НОЖА"

Подобни новини