Подтепето

Моят стил

30 Ян, 2017

Връчиха наградата Доброволец на годината на Росен Спасов от Пловдив

Нашите момчета от ДФ „Пловдив 112” грабнаха и колективна награда на връчването на отличията „Пожарникар на годината”

Пожарникарите от Хитрино получиха награда за 2016 г.

Росен Спасов от доброволното формирование „Пловдив 112”, който събра най-много  гласове в първото по рода си съревнование на Национална асоциация на доброволците в България и спечели конкурса Доброволец на годината, получи днес наградата си на официална церемония в столицата по време на връчване на отличията Пожарникар на годината.

Спасов се състезаваше с 8 номинирани от цялата страна, като двама бяха от пловдивския отряд, а останалите от София, Кричим, Сатовча, Ценово, Хисаря и Свищов. Колегите му го ценят, защото се е доказал като много ценен кадър за ДФ “Пловдив 112". За 2016 година той е участвал и ръководел екипи в аварийно отстраняване на паднали дървета през юни в село Забърдо, местността Чудните мостове, издирването на удавник в река Марица, както в отводняването и отстраняването на паднали дървета при голямата буря на 15 юли в Пловдив. От лятото Росен дава съвместни дежурства с Първа пожарна и сектор СОД в града. Той е отговорен за цялостната техническа поддръжка на спасителната екипировка на формированието, освен това непрекъснато повишава квалификацията си. Само през 2016 той е бил на 17 обучения.

На връчването на наградата на Росен дойдоха всички членове на „Пловдив112” верни на максимата, че са един екип и не оставят член на отряда сам. Така всички заедно грабнаха и второ отличие за участието си в най- мащабното съвместно учение по  случай 5 декември - Международния ден на доброволеца.

Нашите момчета бяха силно аплодирани от министъра на вътрешните работи в служебния кабинет Пламен Узунов.

Припомняме, че акцията, в която участваха демонстративно доброволните формирования на Белово, Пловдив, София и Пазарджик бе в СУ " Александър Иванов- Чапай"в град Белово, по –известно като „изгорялото училище” след трагичен инцидент преди години, при който загина и един огнеобрец.

Пожарникарите, овладели огнения ад в Хитрино, получиха награда за 2016 г. по време на специалната церемония във Военния клуб в София. Стоян Колев от Стара Загора беше отличен с голямата награда „Пожарникар на годината”. Той и екипът му предотвратили трагедия, подобна на тази в Хитрино, като запушили цистерна с изтичащ газ, с риск за собствения си живот. На церемонията бяха отличени и други пожарникари, спасили множество човешки животи през последната година.

  • 31 Ян, 2017 | Петров
    Голямата буря в Пловдив, как не видях един добрволец да отпушва шахтите по ул. В.Априлов, А. Велешки, Гладстон и т.н. по време на валежа, всичко беше под вода, аз лично почистих три шахти и водата започна да се изтича. Ако имаше още 3-4 мераклии, намаше да стане такова наводнение. В ЕС, доброволците получават хонорар за работата си, а тук в Пловдив дали е така?
Още от рубриката "Моят стил"

Подобни новини

14 Сеп, 2018

Доброволци от формирование „Пловдив 112“ участват в международно учение в Турция

Единственото, което знаят е, че има „съборена от земетресение“ сграда и че ще оказват помощ на „пострадалите“ заедно с колеги от 8 държави

В деня на професионалния празник на Пожарната 6 човека от доброволно формирование „Пловдив 112“ заминаха на международно обучение в Турция тази сутрин. Те бяха изпратени от кмета на Пловдив Иван Тотев, който им пожела на добър час и да се представят на ниво.

Аварино-спасителният екип за реакция при земетресение от ДФ „Пловдив 112“ и спасители от Съюза на българските спасители ще вземат участие в международна учебна тренировка на доброволци спасители при разрушения от природно бедствие -  земетресение, което се провежда в град Гьонен от 14 до 16 септември.  Тренировъчното занятие е организирано от Турската спасителна федерация - AKDF (Arama ...

» повече
04 Дек, 2017

Пловдивчанин е номиниран за Доброволец на 2017-а

Иван Христев е пример за млад и активен човек, който развива социално значими каузи

Всеки може да го подкрепи, гласуването приключва в полунощ

Таня Грозданова

Представяме ви Иван Денчев Христев от Доброволно формирование „Пловдив 112“. Той е номиниран за Доброволец на 2017-а в третото издание на Националния конкурс, организиран от Националната асоциация на доброволците в Република България (НАРД).

Иван е ръководител на групата по Първа долекарска помощ на ДФ "Пловдив 112". През изминалата година той организира и проведе повече от 12 специализирани обучения за членове на екипа на формированието и външни участници, разказват колегите му от отряда. Те го определят като харизматичен и ерудиран. Христев е пример за млад и активен човек, със сериозно отношение и желание да развива социално ...

» повече