АктуалноГрадътНовини

Специално тържество в УМБАЛ „Св. Георги“ за Райчо (ГАЛЕРИЯ)

Първото бебе на 2020 получи една кметска заплата и грамота

Мама Ани: Щастлива съм!

Райчо, който се роди в първата минута на Новата 2020-а година в АГ Клиниката на най-голямата болница в Южна България, днес – в Деня на родилната помощ по стар стил, получи обещаната от градоначалника на Пловдив Здравко Димитров една кметска заплата.

Една кметска заплата за бебе 2020 в Пловдив 

Това се случи на специално тържество в УМБАЛ „Св. Георги“, на което не дойде дарителя лично, а изпрати директора на възстновената общинска дирекция „Здравеопазване“ д-р Калин Калинов.

Той връчи парите и грамота на първото бебе на Пловдив за тази година, като поръча на майката да го образова, защото е бъдещето на България.

„Райчо е добре, щастлив, а майка му още повече“, каза завеждащият отделението по неонатология в УМБАЛ „Св. Георги“ проф. д-р Мая Кръстева-Вилмош, дм.

Бебето, родено 5 седмици по-рано от термина, вече е възвърнало рожденото си тегло от 2,270 кг., похвалиха го акушерките.

Момче е първото бебе на 2020 година в Пловдив

„Той имаше късмет и се надявам да го съпътства и занапред! Да е здрав, умен и да има щастливо детство,“ пожела му неонатологът.  

За 2019-а в АГ Клиниката на УМБАЛ „Св. Георги“ са се родили 1600 бебета, а от началото на годината до днес са общо 37, похвалиха се от екипа.

Медийният интерес не попречи на недоносеният Райчо да хапне в ръцете на лекарите, докато майка му Ани даваше кратки интервюта.

Тя избрала да роди в точно в тази болница, защото майка ѝ и всички жени от рода са раждали там. 21-годишната жена е от село Христо Даново и е омъжена в Пловдив. Райчо е първата рожба на семейството.

С парите от заплатата на кмета Здравко Димитров родителите на бебето ще купят всичко от първа необходимост за него. Заради суеверие или не, те още не са пазарували за дълго чаканото си дете. Предстои им да му вземат количка и креватче.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

3 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина