АктуалноГрадътНовини

Момче е първото бебе на 2020 година в Пловдив

Първото бебе за Новата 2020 година е изплакало в най-голямата болница в Южна България.  То се е родило една минута след полунощ – 0.01 часа, по нормален път в АГ клиника на УМБАЛ,,Свети Георги”.

Новината съобщи дежурният екип: д-р Ямаков, д-р Владов, д-р Стоянова – неонатолог и акушерките Гергана Иванчева и Шенгюл Рамдан, в социалната мрежа Facebook.

Момченцето ще носи името Райчо. То е и първото родено бебе през настоящата година на територията на цялата страна. Късметлията ще получи като подарък една кметска заплата от близо 1500 лв., след като в навечерието на Нова година кметът на Пловдив Здравко Димитров обеща да дари едно свое възнаграждание  за първото новородено дете в града.

Бебето и майка му Анка се чувстват добре. То е дошло на бял свят 5 седмици по-рано с тегло от 2,270 кг и 45 см дължина. Според лекарите от УМБАЛ „Свети Георги“ адаптацията му върви добре.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

7 коментари

    1. Ами не раждаме, кой ни е виновен. Само се оплаквам. И не е, че нямаме – егоисти станахме и искаме да ни е лесно. Смених е си приоритетите – да богатвем да се отрупваме с вещи, коли, да показваме стандарт, да имаме едно дете и да му изсипем рога на изобилието и от него слаби резултати…

  1. Усетиха те зикич. Нали в Столипиново те нарекоха свой бащица.Хайде сега давай заплатата на цигането. Иначе да е живо и здраво , но след 20 години ще сме първата циганска държава в света.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина