Пратиха в ареста 25-годишния мъж, който запали гараж, за да унищожи дрога при полицейска акция

Обвиняемият Валери Бодуров бе подсъдим като извършител на палежи по делото срещу адв. Владимир Елдъров

25-годишният мъж, който запали гараж в жилищна сграда, за да унищожи наркотици при полицейска акция, остава за постоянно в ареста с решение на съда. Той е обвинен в държане с цел разпространение на амфетамин на стойност 121 440 лева и марихуана. Задържаният е криминално проявеният Валери Бодуров, който бе преди пет години бе застанал пред Темида като част от аферата около адвокат Владимир Елдъров като извършител на палежи.

Сега Бодуров е привлечен като обвиняем за това, че на 6 март 2020 г., без надлежно разрешително е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – амфетамин с нетно тегло 4,048 кг на стойност 121 440 лева и марихуана, като наркотичните вещества са в особено големи размери. Обвинен е и за това, че е запалил имущество със значителна стойност – гаражно помещение, намиращо се в приземната част на четириетажна жилищна сграда.

Обвиняемият е задържан в при Специализирана полицейска операция на ОД на МВР – Пловдив за противодействие на държането и разпространението на наркотични вещества. Когато разбрал, че към гаража, в който се намирал, се отправят полицейски екипи, той се заключил и запалили няколко автомобилни гуми, целейки да унищожи наркотичните вещества, с което предизвикал пожар в помещението.

Определението на Окръжен съд – Пловдив подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

Преди пет години, в мярките по делото срещу адв. Владимир Елдъров, Бодуров бе вписан от прокуратурата в онова определение за днешните престъпници, които за малко пари са готови на всичко. Млади, средно образовани, безработни и безразсъдни. Срещу 20-годишният тогава Бодуров към онзи момент се водеше досъдебно производство за палеж в Гоце Делчев. Името му се свързваше още с кражби и друг вид престъпления. Прокурор Галина Андреева разкри в рамките на пледоариите преди пет години, че Бодуров обяснил пред разследващите, че върши престъпления, тъй като нямал пари. Готов е да помогне на всеки срещу 100 лева да извърши тежко умишлено престъпление. Даже и за по-малко пари може да осигури услугите си, каза прокурор Андреева.

 

 

Exit mobile version