Среща на Комисията по нелоялната конкуренция към Висшия адвокатски съвет в Пловдив

Последна среща, поне според предварително одобрения график за страната, проведе в Пловдив Комисията по нелоялна конкуренция към Висшия адвокатски съвет вчера, 17. 02. 2020. Домакин беше Адвокатски съвет Пловдив. Присъстваха адвокати от колегиите в Пловдив, Хасково и Смолян.
Основен извод от всички проведени до този момент срещи е, че нелоялната конкуренция ощетява преди всичко гражданите. Предоставянето на юридическа „консултация“ от лица, често когато те дори не са юристи, поставя интересите на ползващите подобни „услуги“ под огромен риск с непредвидими последици.
Крайно време е българското общество да осъзнае, че адвокатурата и адвокатите, с техните квалификация и професионална отговорност са тези, които са длъжни и могат да бранят качествено интересите на гражданите и юридическите лица.

„Приветстваме създаването на тази Комисия от Висшия адвокатски съвет. Очевидно е, че това е стъпка в правилната посока, която ще доведе до възстановяване на качествената комуникация вътре в адвокатурата. И това ще ни направи много по-единни и успешни“ – заявиха присъстващи на срещата.

Комисията по нелоялната конкуренция отново призова да й бъдат изпращани идеи и конкретни предложения по темата на специалния имейл на Комисията:knk.vas.2020@gmail.com

Exit mobile version