Седалки и в сектора за гости за Ботев – Марибор

За пръв път от новото откриване на стадион „Христо Ботев“ преди малко повече от година гостуващият сектор ще бъде със седалки за официален мач. Това ще стане по време на двубоя Ботев – Марибор от турнира Лига Европа на 11 юли след седмица. Седалките вече се поставят в гостуващия сектор – досега там гостите нямаха този лукс поради опасността бурните агитки да строшат чуждата собственост. В Европа обаче седалките за гостите са задължително изискване.

Двубоят се очаква с огромен интерес, като това е първият евромач на Ботев у дома в Пловдив от близо 30 години. „Канарчетата“ ще играят със словенците на 11 и 18 юли, като вторият мач е гостуване в Марибор. Любопитно е, че за мача вероятно ще пристигне и осминафиналист от Европейското по футбол – нападателят Йосип Иличич. Футболистът на Марибор игра за Словения, като дори изпусна една от трите дузпи за родината си срещу Португалия, заради което тимът отпадна от турнира.

Закупените места вече са близо 10 000, като от клуба не са предоставили официална информация за точната бройка. Свободни места на Трибуна „Изток“ вече почти няма, с изключение на малките крайни сектори. Подобна е ситуацията и на централната трибуна, където по различните сектори има места предимно на първите 3-4 реда. Заедно с разпродадените над 1000 места на фенската трибуна „Юг“ и още малко места на „Север“ става ясно, че седмица преди евромача вече половината стадион е разпродаден. Дали всички места ще бъдат изкупени предстои да се види в следващите дни.

Exit mobile version