Жителите на Труд продължават битката си за линия №1

След провеждането на поредния протест при който Карловско шосе беше блокирано от стотици протестиращи за час вчера, жителите на село Труд внесоха ново официално искане до институциите с конкретни предложения за трайно решаване на транспортния проблем, който сериозно затруднява живота на местната общност и бизнеса. В искането се посочва  необходимостта от изменение на маршрутното разписание на автобусна линия №1, така че тя да обслужва и село Труд, като се подчертава, че настоящите алтернативи – междуградски  автобуси и маршрутка №5 – са не удовлетворяващи и опасни. 

Отваря ли общината кутията на Пандора с договорите за градския транспорт

Гражданите настояват новият маршрут на линия №1 да бъде утвърден преди сключването на  новите договори между община Пловдив и превозвачите, за да се избегнат по-нататъшни  закъснения и сложни процедури по предоговаряне в бъдеще. Те предлагат създаването на  експертна комисия с участие на представители на Областна администрация, общините  Пловдив и Марица, както и на гражданското общество, която да гарантира, че транспортното  решение ще бъде в съответствие с действащото законодателство. 

Жителите на Труд продължават да водят диалога с институциите чрез медиите, тъй като са  отстранени от процеса по вземане на решения, въпреки многократните писма и подписки. Те  изразяват недоволство от липсата на участие в обсъжданията и заявяват, че ще продължат  протестите си, докато не бъдат взети конкретни мерки за подобряване на транспортната  ситуация. Следващи протести са планирани пред Областна Администрация, Община  Пловдив и Община Марица.

Exit mobile version