ВАС обяви за незаконни скобите за паркиране в Пловдив

Върховен административен съд отмени наредбата за паркиране за реда и условията за издаване на разрешение за ползване на място общинска собственост на територията на община Пловдив, касаеща поставянето на скоби по общинските паркинги по местодомуване в районите. Това съобщи със задоволство народният представител Славчо Атанасов, по чиято жалба се произнесе ВАС.

„ Спечелихме делото срещу общинската наредба за скобите за паркиране. Върховният административен съд на последна инстанция се произнесе, че тази част от наредбата за паркиране трябва да отпадне. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване”, коментира във Фейсбук бившият градоначалник и настоящ народен представител.

„ Тази наредба на общината беше несправедлива, неправилна, правно неиздържана, дискриминационна и най-вече създаде огромно напрежение между пловдивчани и доведе до междусъседски конфликти. Радвам се, че справедливостта тържествува в лицето на окончателното решение на ВАС! Край на скобите пред блоковете!

Въз основа на гореизложеното и на основание чл. 222 ал. 2 т. 1, Върховният административен съд, състав на осмо отделение,

РЕШИ:

ОТМЕНЯ решение № 248 от 30.01.2020 г. по адм.д. № 3643/2019г. на Административен съд – гр. Пловдив и вместо него ПОСТАНОВЯВА

ОТМЕНЯ чл. 8а от § 2 от Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за реда и условията за издаване на разрешение за ползване на място общинска собственост на територията на община Пловдив.

Решението е окончателно”, пише Славчо Атанасов във Фейсбук, цитирайки определението на ВАС.

 

 

Exit mobile version