Шуменският куклен театър гостува в Пловдив

С две нови премиери в репертоара си Шуменският куклен театър гостува в Пловдив. На 14 октомври от 19 часа трупата ще представи „Импро Миш-маш“.

Импро театърът е импровизационна форма на театър, при която сюжетът, персонажите и диалогът се измислят на момента, като за това актьорите използват предложения, взети от публиката.

В ИМПРО МИШ-МАШ актьорите Радина Алексиева, Кристина Константинова, Александра Михайлова, Радостина Велкова, Джан Якуб, Вилиана Димитрова, Антония Велева, Катрин Лалова, Росен Караджов, Веселин Иванов, Светльо Иванов и Боряна Иванова с водещ Ивайло Рогозинов ще ви забавляват с интересни игри и случки.

Имро театърът е част от театралното изкуство, най-често се подвизава като комедия, в която почти всичко, което се случва на сцената е непланирано и импровизирано, създадено на момента от актьорите. В най-чистата си форма, цялата концепция на случването – персонажите, конфликта, мястото на действието са изцяло измислени в действие от актьорите, без да се използва предварително написан и научен текст. Другият широко разпространен вариант на импро театъра е подаване на тема, конфликт или ситуация от публиката, като тя навигира действието на сцената.

Импро театърът е събитие, което никога не е едно и също. Представленията се случват на момента и се изграждат благодарение на публиката.

На 15 октомври на два пъти – от 11 и от 12:30 часа ще се играе „Фонтанът на желанията“.

Нужно ли е да имаме златна паричка, за да сбъднем мечтите си или е достатъчно силно да вярваме?

Това е историята на Тим. Сираче, което няма дом и родители. Денем работи на площада, а нощем хвърля паричка във Фонтана на Желанията, който оживява и му разказва различни приказки. Докато помага на героите и участва в историите им, виждаме как Тим се променя.

Това е една вълнуваща история за изборите, които правим и порастването, предназначена за най-малките ни зрители.

Ще намери ли Тим отговори на въпросите си и ще сбъдне ли мечтите си?

Автор на спектакъла е Тезджан Ферад – Джани. Режисьор и музикално оформление – Тезджан Ферад – Джани, сценограф, художник изпълнител на кукли и декор – Елена Маркарян. Участват – Валери Зарков, Боряна Иванова, Вилиана Димитрова, Росен Караджов.

Exit mobile version