PONTE business center в Пловдив е изцяло законна инвестиция

Статията е опровержение на погрешни факти, изложени в предходна публикация в „Под тепето“

Планираният нов бизнес център до Пешеходния мост на бившия наказателен паркинг на Община Пловдив се проектира на изцяло частен терен и е законна инвестиция. Това стана ясно след уточняване на фактите, свързани с планирания строеж на 9-етажната сграда, благодарение на реакция от фирмата-инвеститор.

Екипът на „Под тепето“ и лично авторът на този – и на предходния текст – Теодор Караколев изказват извинения за проявената фактологична неточност в публикацията, като са се предоверили на официални и неофициални източници, без да потърсят за коментар и позиция преди публикацията самата фирма-инвеститор. Авторът поднася извинения за допуснатите неточности на целия екип – архитектите и останалите специалисти, които са работили по проекта, и на инвеститора „Си Проджектс“ ЕООД.

В предходния материал са допуснати две съществени неточности, които не отговарят на истината: това, че имотът, върху който ще се строи е общинска собственост, както и, че визуализацията, публикувана в сайта “zanovdom.com” е за сграда върху имота, който е включен в Програмата за общинско имущество и предстои да се продаде. Фактите са следните:

Имотът, включен в програмата за разпореждане с общинско имущество, е поземлен имот с номер 56784.520.1327. Той е съседен и напълно различен от имота, върху който ще се изпълнява инвестицията PONTE business center – 56784.520.4. В този смисъл предоставената в предходния материал информация, че строителството ще се извършва върху общинския имот, е погрешна. Строителството на сградата ще се извърши върху частен имот и в този аспект е напълно законна инвестиция.

Инвеститорът уточнява, че проектът на сградата е преминал и одобрение в Националния институт за недвижимо културно наследство към Министерство на културата.

Завършвам текста още веднъж в лично качество: Отново поднасям извинения на целия екип на  „Си Проджектс“ ЕООД са неточния текст. Наясно съм, че зад всяко законно бизнес начинание стои усилената работа на голям брой хора, специалисти в различни сфери. Вярвам, че PONTE Business Center, като законно изпълнен проект, може да бъде един успешна инвестиция както за инвеститорите, така и за клиентите на сградата.

Exit mobile version