Пет жертви взе катастрофа на пътя Пазарджик-Пловдив

Пет жертви е тъжната равносметка след поредната тежка катастрофа, пише dir.bg.

На място загинаха четирима души при инцидента на пътя Пазарджик – Пловдив, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР – Пазарджик Мирослав Стоянов. Сред жертвите са двамата шофьори – пловдивчанин на 44 години и жител на първомайското село Драгойново, на 64 години. Починали са още мъж на 71 години и жена на 52 години.

По-късно в пазарджишката болница е издъхнала и една жена сред общо тримата ранени, транспортирани с линейка до лечебното заведение – две жени, съответно на 30 години и на 52 години, и 48-годишен мъж.

Двете леки коли – „Форд Фокус“ и „Шкода Октавия“, са се сблъскали челно в участъка между селата Мало Конаре и Говедаре, малко след разклона за Мало Конаре. Ударът е бил жесток – единият автомобил е изхвърчал от пътя през мантинелата.

И двата автомобила са с пловдивска регистрация. Тепърва ще се установява самоличността на загиналите. Сигналът за катастрофата е получен малко след 16:00 часа.

Пътят е затворен, а екипи на сектор „Пътна полиция“ и РУ – Пазарджик създават временна организация за движението на МПС. Обходният маршрут е през селата Мало Конаре и Говедаре, след което се връщат на главен път I-8.

Окръжна прокуратура – Пазарджик наблюдава досъдебно производство за възникналото тежко пътнотранспортно произшествие, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.

Извършват се активни действия по разследването за изясняване на причините. На мястото беше и дежурен прокурор.

По предварителни данни причина за смъртоносната катастрофа е висока скоост и влизане в насрещното платно.

Снимка: МВР – Пазарджик

Exit mobile version