Отменят кукерския фестивал в Раковски заради високата бройка болни от ковид

Кметът на Раковски Павел Гуджеров е с ковид, апелира към спазване на мерките

Кукерският фестивал „Кукуве“ 2022 се отменя с решение на кмета на Община Раковски Павел Гуджеров. Това съобщи самият той чрез личния си фейсбук профил. Причината е ръста на заболели от коронавирус в региона.

„Обръщам се към вас по повод завишена заболеваемост от covid на територията на нашата община. Бях уведомен от д-р Аргиров (бел. ред. директорът на РЗИ-Пловдив), че почти 50% от регистрираните с covid за област Пловдив са от община Раковски. Аз и семейството също сме част от тази неприятна статистика от петък насам“, съобщи лично Гуджеров.

„Апелирам за по-голяма лична отговорност на всеки от нас относно носене на маски, дезинфекция и социална дистанция.
Във време на болест единственото нещо, което би могло да ни разведри е веселието и празненствата, но много по-важно от всичко е да останем здрави“, добави още кметът на Раковски в аргументацията си защо се отменя фестивалът.

„С огромно нетърпение поглеждам към 2023 г., когато се надявам след 2-годишно прекъсване фестивала да бъде проведен с още по-пищни и традиционни чествания. Пожелавам ви здраве и надежда за скорошно преминаване на обстановката, в която се намираме, за да може скоро отново да се разпознаваме без маски по площадите, чествайки нашите любими празници!“, допълни Гуджеров.

Exit mobile version