Не, това не е строителство!

Митрополията гради параклиса на Джамбаз тепе „ със строително разрешение от Бог”

Нов бетон и армировка на строителната площадка на Трихълмието

„ Това не е строителство. Аз ви казвам!”. Така кметът Здравко Димитров се опита да увери преди две седмици журналистите, че церемонията по полагането на основния камък в бъдещия параклис на Джамбаз тепе не е начало на строителните дейности на върха на Трихълмието. Днес обаче излиза, че няма значение какво ни е казал градоначалникът тогава. Тъй като горе се строи, увери се на място Под тепето.

Коментарът на Зико бе по повод решението на Административния съд да отмени  заповедта за предварително изпълнение на ПУП-а за имота и дойде след подписването на някакъв странен документ, определен от Николай Пловдивски като разрешение за строеж, който също бе вграден в основите на храма. Днес на обекта има нов бетон и армировка, каквито нямаше на 1 септември- деня, в който кметът изрече „ Това не е строителство. Аз ви казвам! Това, което виждаме, не е строителство”.

Пак тогава отец Апостол, от имено на пловдивските духовници, даде да се разбере, че строителството започва и без задължителните законови процедури, през които трябва да премине митрополията.

„Който е  против, нека като дойдем да строим, да ни спре, нека ни пречи. Нека да дойдат да ни вземат строителното разрешение, което го имаме от Бог. Затова с нашата свободна воля решаваме да започнем строителството на храма, ако ни водите вие”, обърна се към Николай Пловдивски на 1 септември отец Апостол. Така, към днешна дата митрополията вече строи, без ВКС да се е произнесъл по жалбата на общината срещу решението на Административен съд- Пловдив за отмяна заповедта за предварително изпълнение на ПУП-а. А дали кметът ще продължи да не вижда строителство на Трихълмието и да ни уверява в това, ще разберем утре.

Exit mobile version