МИГ „Куклен-Асеновград“ с одобрена процедура по първи прием по подмярка 6.4

През месец септември 2023г., Държавен фонд „Земеделие“ одобри като законосъобразна, проведената процедура за подбор на проектни предложения с код в ИСУН : BG06RDNP001-19.344-S1. По тази процедура се приемаха проектни предложения по подмярка 6.4 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“.

В рамките на първи краен срок бяха подадени пет проектни предложения „Закупуване на технологично оборудване за цех за производство на пресовани кокали за домашни любимци/кучета и котки/ от телешка и овча кожа“, „Въвеждане на нови технологии“, „Инвестиции в подкрепа на производствената дейност“, „Закупуване и оборудване на авто сервиз за реглаж на преден/заден мост и смяна и баланс на гуми“, „Доставка на машини за оборудване на цех за текстилни изделия“.

Проектите преминаха успешно оценка и одобрение от МИГ „Куклен-Асеновград“, а в последствие ДФ „Земеделие“ потвърди одобрената субсидия за финансиране на предвидените дейности за проектното предложение :„Доставка на машини за оборудване на цех за текстилни изделия“. Към момента продължава разглеждането и на останалите проекти от страна на Фонда.

Exit mobile version