МФ „Дни на музиката в Балабановата къща“ ни потапя в света на аржентинското танго

Заедно с един от най-големите цигулари на нашето време – Светлин Русев, на сцената на в уникалния спектакъл ще танцува една от прочутите двойки в света на тангото Жизела Паси и Родриго Руфино

Тангото е тъжна мисъл, която трябва да бъде изтанцувана!“ – казва един от най-големите в този танц Енрике Сантос Дисеполо. Това със сигурност е свързано с рожденното място на тангото – стария пристанищен квартал Ла Бока на аржентинската столица Буенос Айрес.

В края на 19-ти век този квартал е крайна точка за хиляди имигранти от цял свят. Те смесват звуците от фолклора на страните, от които идват и така се ражда новата музика и новия танц с преобладаващи креолски и испански елементи. Тангото е подаръкът на тези хора към новата им родина – Аржентина. В края на 19-ти началото на 20-ти век Буенос Айрес е буквално залят от имигранти. Градът се пука по шевовете, пренаселен от европейци и африканци. Най-много са италианците, които прииждат масово, надявайки се на късмет в богатата Америка. На прага на 20-ти век в Буенос Айрес има повече италианци, отколкото аржентинци. Разочарованието е програмирано. Така започва историята на най-страстния от всички танци.

Останалото – в неделя, 25 октомври 2020 г.,  на сцената на МФ „Дни на музиката в Балабановата къща“ в ДК „Борис Христов“ от 19 ч.!

Тази вечер пловдивчани и гостите на Града под тепетата ще имат уникалната възможност да се насладят на прочутото “Танго Аржентино Шоу ТАНГИСИМО”. В уникалния спектакъл ще танцува една от прочутите двойки в света на тангото Жизела Паси и Родриго Руфино.

Още за събитието вижте в Капана.бг.

Exit mobile version