Конкурсът “ЕкоОбщина” кани широката публика на семинар

Темата е “Eнергия: как общините да намалят емисиите си?”

Вторият семинар от програмата на конкурса “ЕкоОбщина” ще обърне вниманието ни към възобновяемата енергия, топлоизолационните материали и геотермалната енергия.

Събитието е отворено към широката общественост — медии, граждани, активисти, както и всички български общини, климатичните експерти и екологичните асоциации. 

15-ти октомври, вторник, 10:00 – 13:30 ч., Френски институт в България, вход свободен след задължителна предварителна регистрация тук: https://forms.gle/w35HxmFKi9GLo9bW9

Програма

10:00 ч. – 10:30 ч. – Официално откриване Посолство на Франция в България, Министерството на околната среда и водите, Министерството на Регионалното развитие и благоустройството, френската асоциация на местните избраници „Energie France Bulgarie”, UNICEF България, Национално сдружение на общините в Република България, Асоциацията на еколозите от общините в България

10:30 ч. – Презентация на Микаел Дамиати, основател на зелена консултантска агенция, бивш кмет на град Крон за повече от 14 години, а понастоящем заместник-председател на общинската асоциация от 177 003 жители в региона на Париж.

11:15 ч. – Кафе пауза

11:30 – 12:15 ч. Представяне на добри енергийни практики от български общини.

12:15 ч. – Презентация на Георги Стефанов, енергиен експерт и бивш началник на кабинета на Борислав Сандов, за предизвикателствата и възможностите пред енергийния преход на българските общини.

13:00 ч. – Въпроси и дискусия

13:30 ч. – Коктейл

Конкурсът „ЕкоОбщина“ е инициатива на Френското посолство и на Френския институт в България, която има за цел да отличи усилията на местните власти за подобряване на качеството на живот на гражданите чрез насърчаване на устойчиво градско развитие. Той се провежда в партньорство с Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на околната среда и водите, Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), екологичното сдружение „За Земята“, Центъра за енергийна ефективност – ЕнЕфект и Асоциацията на еколозите от общините в България. Тази година конкурсът ще отличи усилията на общините в три категории: „Отпадъци и рециклиране“, „Устойчива мобилност“ и „Енергия и емисии“.

Exit mobile version