„Кармен“ се завръща на Античния театър

Фестивалът Opera Open 2024 продължава с премиера на „Кармен“ от Бизе на сцената на Античния театър тази вечер. Премиерната продукция е на режисьора Урсула Хорнер.

В централните роли са поканени огненото сръбско мецосопрано Любица Вранеш, португалският тенор с успешна кариера на европейската сцена Карлос Кардосо, полският баритон Даниел Мирослав – с участия в престижните оперни фестивали във Флоренция и Глайндбърн, Англия и солистката на Опера Пловдив Евгения Ралчева. Участват още Хор, Балет и Оркестър на Опера Пловдив.

OPERA OPEN има удоволствието да посрещне маестро Боян Суджич, който ще дирижира премиерния спектакъл „Кармен“ на Античния театър. Повече от десетилетие той е музикален директор на Музикалния продуцентски отдел на Радио и телевизия Сърбия (RTS) и главен диригент на двата му известни ансамбъла – Симфоничния оркестър на RTS и Хора на RTS. Като професор по дирижиране във Факултета по музика към Белградския университет по изкуствата, той е също така главен диригент на Симфоничния оркестър на тази академична институция.

Боян Суджия е бил постоянен диригент на Кралската шведска опера в Стокхолм в продължение на пет години, през които дирижира над 150 оперни и балетни представления. През своята кариера е заемал и длъжностите главен диригент и генерален музикален директор на Операта на Народния театър в Белград, постоянен гост-диригент на Белградската филхармония, както и главен гост-диригент на Оркестъра на UNIMI в Милано.

Билети се продават на касата на Опера Пловдив, на лятната каса OPERA OPEN на Главната улица, билетните каси на Ивентим, онлайн на eventim.bg и grabo.bg.

„КАРМЕН“ – Бизе

Диригент – Боян Суджич

Режисьор – Урсула Хорнер

Сценография – Мария Ветероска

Художник костюми – Мария Пупучевска

Художник осветление – Васко Лисичов

Диригент на хора – Драгомир Йосифов

Концертмайстор – Балаш Шварц

Езикова подготовка на певците, превод субтитри – Снежина Здравкова

Exit mobile version