И шефът на БНТ Емил Кошлуков под прицел на пловдивските протестиращи (СНИМКИ)

Около 150 човека се събраха пред общината в началото на протеста, преди шествието до площад Съединение

Протестиращите в Пловдив пред сградата на Общината искат оставката и на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков. Той е под прицела на гражданите поради отношението към собствените кадри, уволненията на свободомислещи журналисти и липсата на свобода на словото в националната телевизия, като днес с подобен призив излязоха и десетки настоящи и бивши кадри на медията, както и университетски преподаватели и др.

Днес не се забелязват в центъра на вниманието партийни лозунги или активисти. Повечето от протестиращите са млади хора, много от които носят предпазни маски. Част от хората са с домашни любимци или с велосипеди. Самите протестиращи заявяват, че са на улицата за да поискат промяна, а не се числят към някоя политическа сила.

Протестиращите пред общината ще тръгнат на шествие малко след 19 часа, за да се съберат с друга група протестиращи пред Прокуратурата. След като вчера на площада бе китаристът Ангел Дюлгеров, днес музикалната гилдия е представена от пловдивския джазмен Мирослав Турийски.

Exit mobile version