И Пловдив излиза на шествие в подкрепа на момичето, рязано с макетно ножче

И Пловдив ще се включи в националното шествие срещу насилието над жени, провокирано от жестокостта на охранител в чалга дискотека от Стара Загора. След като протести бяха обявени в повечето от областните центрове, мирно шествие в подкрепа на момичето, пострадало от маниака с макетното ножче, вече се организира и под тепетата.

Събитието е обявено в понеделник от 18:00ч. и ще започне от Съдебната палата. Предполага се, че шествието ще стигне до сградата на общината.

Припомняме, че освобождаването под гаранция само с обвинения за нанасяне на лека телесна повреда на Георги Николаев за жестокостта над приятелката му буквално взривиха обществото. Вследствие на силната публична реакция и множеството медийни публикации по темата, правоохранителните органи се активираха повторно, за да бъде задържан тази сутрин татуираният гард на входа на Стара Загора, след като преди това се е укривал от властите.

Припомняме още, че в протестите в Стара Загора и Бургас ще се включат кметовете на градовете, които остро осъдиха насилието над младото момиче в Стара Загора. Пловдивският кмет на този етап мълчи.

Exit mobile version