И на 80 години, Тома Спространов накара 4 поколения да танцуват (СНИМКИ и ВИДЕО)

Култовият радиоводещ с уникален диджей сет на живо в Артнюзкафе

И на 80-годишна възраст Тома Спространов накара десетки хора от 4 поколения да танцуват пред Артнюзкафе. Снощи на улица „Отец Паисий“ емблематичният радио водещ влезе отново в ролята на диджей за щур сет на живо, кръстен на емблематичното му предване „Пулсиращи ноти“ – „Пулсиращи тепета“.

Събитието бе част от големия проект, финансиран от „Пловдив 2019“, за заснемане на филм за Тома Спространов, като забавата в центъра на града снощи бе финален щрих на снимачния процес. Двигателите на проекта са Тодор Карагяуров и Тодор Башиянов. Двамата посрещнаха Тома Спространов още в 19 часа пред австрийския павилион FLUCA, и му помогнаха с разтоварването н амногобройните му винили. С тях после Томата завъртя във вихъра на танца деца, тийнейджъри, хората на средна възраст и негови връстници.

Десетки негови фенове от миналото с побелели коси дойдоха да видят и чуят радио-идола си на живо, да му поискат автограф, а някои от почитателките му дори получиха някои от най-добрите му винили за спомен.

В типичния си стил, Тома Спространов въртя парчета на Майкъл Джексън, Куин, Крийм, Ролинг Стоунс, Джими Хендрикс, италианско диско, фънк, и каквото още се сетите, като представяше всяка песен с английското ѝ заглавие, и по традиция я превеждаше на български.

Зад пулта с новите технологии му помагаше Visitor Q, а за един кратък миг, до томата се нареди и неговият кум Недялко Костов. „Той беше диджей и преди мен, остава диджей и до днес“, представи Недялко кумецът му. Въпреки възрастта, Костов демонстрира невероятни умения на импровизирания дансинг пред павилион FLUCA, и буквално подпали паважа на някои от най-известните рок парчета от сета на Тома Спространов. Купонът завърши малко преди 11 часа, съгласно мерките, въведени от здравния министър.

Exit mobile version