Академик Пд с невероятен обрат за шеста победа в балканската лига

Академик Пд грабна шеста победа от 6 мача в Балканската лига. Пловдивският баскетболен тим направи невроиятен обрат при гостуванто си на ТФТ Скопие и го победи с 104:102 /21:35, 19:25, 27:17, 26:16, 11:9/. Тимът на старши треньорът Йордан Янков губеше с 20 точки на почивката, но намери сили да изравни и да вкара мача в продължение. Академик можеше да спечели и още в редовното време, но тройка на Харис със сирената вкара мача в допълнителните 5 минути, в които по-голямата класа на пловдивчани си каза тежката дума.

Двубоят започна равностойно, но в края на първата четвърт домакините се възползваха от грешки на съперника и с точна далечна стрелба натрупаха аванс от 14 точки, който бе увеличен още повечена почивката. Към края на третата четвърт гостите започнаха бързо да топят пасива си и той падна на 10 точки преди последната четвърт. В заключителните минути две тройки на Томич и Николов доведоха до изравняване и Академик дори поведе след точен наказателен удар на Гуджино и кош на Сотиров, но тройката на Харис в последната секунда вкара мача в продължение. В него нещата вървяха кош за кош до последната минута, когато домакините се откъснаха с 3 точки. Тройка на Гуджино обаче възстанови равенството, а два точни наказателни удара на Мартин Сотиров секунди преди сирената донесоха заслужената победа на пловдивчани.

Българският тим записа двойно по-малко тройки от съперника – 8 срещу 16, но имаше тотално надмощие в борбите – 55:35. Обрад Томич бе най-полезен за победителите с 27 точки и 9 борби, Антъни Гуджино добави 22, Николай Николов записа 21 точки, от които половината тройки за своя отбор. За домакините Лахлан Андерсън вкара 37 точки, Тайрън Харис добави 29, като двамата си поделиха 14 от 16-те тройки за тима си.

Това бе четвърти мач на Академик в рамките на 7 дни и втора победа срещу този съперник след успеха в Пловдив миналия четвъртък. До края на седмицата за тимът на Йордан Янков предстоящ още две срещи – гостуване на Куманово утре от 18 часа българско време в Балканската лига и домакинство на Спартак Пл в неделя от 19 часа в НБЛ.

Exit mobile version