Учредиха Консултативен съвет за икономическо развитие към община „Родопи”

Целта му е да сътрудничи на кмета за подобряване на контактите между местната власт и бизнеса, да запазва, подпомага и разширява партньорството в рамките на мандата

Консултативният съвет ще се събира на всяко тримесечие

Община „Родопи” вече има Консултативен съвет за икономическо развитие. Председател на съвета е кметът Павел Михайлов. В сдружението влизат представители на големите предприятия, които развиват своя бизнес на територията на „Родопи”.

Целта на съвета е да помага, да сътрудничи и да консултура кмета по важни въпроси в рамките на неговите правомощия. Задача към членовете ще бъде още да работят за подобряване на контактите между местната власт и бизнеса, да запазва, подпомага и разширява партньорството.

Съветът ще работи в рамките на мандат 2019-2023 година.

Общинският кмет благодари на присъстващите за това, че се отзоваха на неговата покана.

„В извънредната обстановка, в която се намираме, част от поканените представители на местни фирми не успяха да присъстват на срещата. Те обаче категорично изразиха своята подкрепа и заявиха готовност да участват в следващите заседания”, коментира кметът Павел Михайлов.

Пред присъстващите беше направена кратка презентация на стратегическия план за развитие на общината в следващите години. В него основните приоритети са икономическото развитие, социалната среда и екологията, инфраструктурата и туризма.

Консултативният съвет ще се събира на всяко тримесечие. На следващото заседание ще бъде обсъден Планът за работа на консултативния съвет, предстои да бъде избран заместник-председател и секретар на съвета.

Exit mobile version