Спектакълът „Талант“ от Захари Карабашлиев гостува в Пловдив

Най-новата пиеса от Захари Карабашлиев „Талант“ гостува на 12 ноември в ГДК „Борис Христов“– Пловдив от 19 часа. Постановката на ДКТ „Иван Радоев“– Плевен събира за първи път на театралната сцена Александър Алексиев и Стоян Дойчев. В актьорския състав са още двама актьори – Ива Николова и Георги Енчев, а режисьор е Василена Радева.

Авторът Захари Карабашлиев представя втората си пиеса след успеха на „Опашката“, която получи „Аскеер“ за „Най-добро представление“ през 2022 година.

„Талант“ пренася публиката в нощта на най-самотния рожден ден на един провален куклен актьор, който изненадващо е посетен от брат си – отдавна напуснал родината, за да избяга от правосъдието. Защо се е върнал? Какво не могат и какво трябва да си кажат двама братя, разделени от една дълбоко погребана тайна? Ще научим ли истината за извършеното престъпление?

Пиесата е написана специално за Александър Алексиев и Стоян Дойчев и театралните зрители много лесно биха могли да разпознаят техни черти в образите на героите. Двамата актьори коментират, че между тях се получава едно необяснимо с думи взаимодействие на сцената и го сравняват с преживяването по време на снимките на филма „Възвишение“ (2017 г., режисьор Виктор Божинов, по романа на Милен Русков).

Билети за „Талант“ се продават в Дом на културата, Касите на Ивентим и онлайн на eventim.bg и grabo.bg.

Exit mobile version