Павилион FLUCA събира 5 млади автори

Пет млади автори ще участват заедно в изложба в павилион FLUCA пред галерия SARIEV под името „particular impulse / особен импулс“. Авторите в групата изложба са Александра Ласкова, Елена Савова, Ива Вачева, Красимира Кирова, Марина Генова, под кураторството на Вълко Чобанов в сътрудничество с Веселина Сариева. Тя се открива на 4-и септември от 19:00 часа и ще продължи до 30-и. Mузикалната селекция е от Aliks Akantha.

Ако гледаме на човека като на физическо тяло, като на обект, който съществува движейки се по определена траектория в определена продължителност от време, разположен във физическото пространство на планетата Земя – има ли значение какво избираме като набор от обекти и събития, с които да формираме личните си наративи?

Или те се движат по детерминиран от физичните закони път и просто се сблъскват с нас, задавайки само импулс, оставяйки само бегли следи?

Те, ние, не сме разделени един от друг, дори и да не сме идейно близки. Емоциите които залагаме в творчеството са инструмент за сигнализация към самите нас и към другите около нас. Опит за затвърждаване на невидимата синхронизирана случайност.

Още за изложбата четете на сайта KAPANA.BG

Exit mobile version