Носителят на „Икар“ Поля Йорданова идва в Пловдив дни след наградата

Наградената в категория „Дебют“ актриса идва със спектакъл, донесъл ѝ отличието „Мечтата на Наташа“ във вторник

Броени дни след като грабна приз „Икар“ в категория „Дебют“, актрисата Поля Йорданова идва в Пловдив с отличения си спектакъл „Мечтата на Наташа“. Спектакълът е част от поредицата „Сцена в JAZZ-a“ в Bee Bop Cafe и ще се играе във вторник, 18 май, от 19:30 часа. Поля Йорданова получи театралната си наградата само преди няколко дни именно за ролята на Наташа в представлението на Габровския театър.

Моноспектакълът на Поля Йорданова е по текст от Ярослава Пулинович, с превод и режисура от Ана Батева и музика – Стефан Здравески.

По традиция след края на представлението ще се проведе и дискусия с режисьорът Ана Батева с модератор Борис Зафиров.

Още за спектакъла:

Наташа има 16 години и само една мечта. Наташа пуши, пие и много харесва шоколадови бонбони. Наташа често се бие и почти не чете книги. Понякога ще я чуете да псува, но никога да се оплаква. Всичко това обаче не е причина мечтата й да не стане реалност. Тя просто се влюбва за първи път и безкомпромисно ще се опита да се пребори за… него.

Чрез разказа на Наташа режисьорката въвежда зрителите в темите за семейството, възпитанието на децата, липсата на любов и емоционалното осакатяване на подрастващите.

Постановката е направена по текста на Ярослава Пулинович, която е представител на новото руско драматургично течение. Авторката е завършила драматургия в класа на Николай Коляда в Екатеринбургския държавен театрален институт. Освен режисьор, Ана Батева е и преводач на пиесата на Пулинович. Автор на музиката е Стефан Здравески, който е част от екипа както на габровския театър, така и на независимото сдружение SPAM studios.

SPAM Studios е:
… нужната „аларма“ днес;
… и сиренната система за излъчване на националните сигнали за тревога;
… „удивителното“ на края от изречението;
… иронията към целия „спам“, който ни заобикаля.

„Сцена в Jazz-а“ е платформа за съвременни сценични форми, случваща се в Bee Bop Café, с финансовата падкрепа на Национален фонд „Култура“.

Exit mobile version