Литературна среща с Диана Саватева в Пловдив

Среща разговор с Диана Саватева и представяне на последната ѝ стихосбирка „Капка, изпреварила дъжд“ ще се проведе в клуб Петното на Роршах, ул. Йоаким Груев 36 на 28 ноември 2023, вторник, от 19:00. Модератор ще бъде Александър Секулов.

Поезията на Диана Саватева е осъзнат, топъл човешки акт на изричане на общите ни радости и болки, на общочовешкото ни „право на илюзия“.

„За мен това е книга за изпитанието да бъдем отвъд условностите на времето. За стремежа към дълбоко познание, което носи просветление, но и рани. За любовта – състоянието на непрогледна светлина, което извира от нас и прелива във всички измерения на живота”, споделя авторката.

Публичната екзекуция
и публичното помилване
са едно и също действие.

„Всяко стихотворение в новата поетична книга на Диана Саватева е капка, в която можем да видим холограмата на света. Гласът на авторката е философски и наблюдателен, но същевременно носещ любящата топлина на човек, притежаващ силата да благодари до безкрайност”, казва редакторът на книгата – Катерина Стойкова.

Диана Саватева е завършила Българска филология и магистърска програма „Право на ЕС“. Работила е като журналист в националния ежедневник “24 часа“, народен представител, хоноруван преподавател в БСУ, зам.-кмет по Култура, спорт и туризъм в община Бургас. Участва в учредяването на Бургаската писателска общност през 2015 г. Автор е на три поетични книги: „Памет за щастие“, „Градът – любовна карта“ и „Капка, изпреварила дъжд“ (ИК Знаци)

Exit mobile version