Художествената гимназия с изложба в галерия Реонанс

Изложбата с творби от X-тото издание на „Конкурс за рисунка „Арх. Георги Савов“ за ученици от НХГ „Цанко Лавренов“ ще се открие на 24 май 2024 г. от 12:30 часа в галерия „Резонанс“, ул. „Петър Парчевич“ 14. По време на откриването ще бъдат обявени наградените участници в традиционния конкурс. 

В експозицията ще бъдат показани най-добрите постижения на гимназистите от 8-ми до 12-ти клас по учебния предмет „Рисуване“ с преподаватели: Ангел Китипов, Антония Хайгърова, Димитър Келбечев, Кети Георгиева, Кристина Кутлова, Панайот Панайотов и Полина Тодорова. Произведенията са изпълнени с молив, въглен, туш, креда, акварел, колаж и смесени техники и показват разнообразни творчески и образователни посоки в областта на класическия етюд, проучвателните и експерименталните рисунки. Критериите за оценка на творбите са оригиналност, творчески подход, въображение, разнообразие на щрихи, петна и текстури.

Основателят и меценат на конкурса арх. Георги Савов е завършил втория випуск на художествената гимназия в Пловдив. Автор е на много знакови проекти в цялата страна, сред които спортната база на ФК „Ботев“ Пловдив в Коматево и стадион „Христо Ботев“. Като творец и пловдивчанин арх. Савов подкрепя от 2015 г. с лични средства художественото образование и творческата индивидуалност на бъдещите художници. 

Exit mobile version