“Фрагменти от живота на една жена” и “Извън закона” днес (18.05) на София Филм Фест в Пловдив

Днес от 18:30 часа на София Филм Фест в Пловдив е началото на филма на Корнел Мундруцо “Фрагменти от живота на една жена” с Ванеса Кърби и Шая Лебоф. Марта и Шон са двойка от Бостън, които очакват дете. Животът им драматично се променя след домашно раждане, за което се доверяват на неуверена акушерка, обвинена в престъпна небрежност. Така започва едногодишната одисея на Марта, която трябва да се справи със своята скръб на фона на нестабилните отношения със съпруга си и властната си майка, както и с публично обвинената акушерка, която е изправена пред съда. Филмът е с номинация за „Оскар“ за главна женска роля на Ванеса Кърби.

Късната прожекция от 20:45 часа е на филма на Джим Джармуш от 1986 година – “Извън закона”. Джак и Зак – двама суперготини неудачници, се запознават в затвора в Ню Орлиънс. Отначало са настроени един против друг, но скоро ги разсейва пристигането на Роберто, чийто лош английски, спомени от стари филми и цитати от Робърт Фрост на родния италиански едновременно ги дразнят и забавляват. Накрая обаче именно този сладкодумен, винаги оптимистично настроен дребен човек отвежда двамината самопровъзгласили се за яки типове към свободата.

Билети на касата на касата на LUCKY Дом на киното (Понеделник – Петък: 16 – 21 часа, Събота – Неделя: 10:30 – 21 часа) и онлайн на boxoffice.bg.

Цена на билетите: 8лв; студенти, ученици и пенсионер – 6лв. Карта за 5 прожекции: 35лв.

Exit mobile version