Филми с Марион Котийар и Пенелопе Круз на Киномания

Две от големите звезди на европейското кино може да гледаме в следващите дни на Киномания в Пловдив. Вторник вечер от 18:30 часа е филмът на Арно Деплешен „Брат и сестра“. В него се срещаме с Луи и професор и поет, и Алис – известна театрална актриса. От години тя мрази брат си и не разговаря с него. Но инцидент с родителите им ги среща край техните болнични легла.

Отдаващ почит както към Трюфо, така и към Бергман, Деплешен преразглежда постоянните си теми и затвърждава мащаба на таланта си, режисирайки с присъщия си финес тази въздействаща драма за семейните тайни. С емоционалната си и ярка игра, Марион Котийар представя вероятно една от най-добрите си роли до момента.

В сряда от 18:30 може да гледаме „Безкрайността“ с Пенелопе Круз. Той ни пренася в Рим през 70-те години, време на големи социални и културни промени, изпълнено с нови градежи и блясък. Младото семейство Боргети тъкмо се е настанило в новопострoена жилищна сграда. Но вместо да ги сближи, това променя начина им на живот. Въпреки впечатляващите гледки от техния апартамент на последния етаж, семейството вече не е сплотено като преди. Клара и Феличе не се обичат повече, но са и неспособни да се разделят.

Фестивалът продължава до 4 декември. Пълната програма може да се види на сайта kinolucky.com, където могат да се правят резервации и онлайн покупка на билети. Билети се продават всеки ден на касата на киното след 16 часа в работните дни и след 10:30 часа в почивните дни.

Exit mobile version